Sunt o persoana matinala, asa ca ar trebui sa creez dimineata

 
O cercetare efectuata de Mareike Wieth si Rose Sacks a gasit altceva. Cercetatoarele au cerut unui numar de 428 de studenti sa rezolve doua tipuri diferite de teste de creativitate. Unul care masura abilitatea lor de a discerne lucrurile (acea rezolvare de probleme care necesita un salt in necunoscut), al doilea abilitatea lor de a rezolva probleme analitice (sa calculeze taxele).Persoane matinale si bufnite de noapte

Wieth si Sacks au descoperit ca cei care se identificau ca persoane matinale, de fapt se descurcau seara mai bine la rezolvarea problemelor de discernamant – sarcini care necesita gandire originala.

Performanta bufnitelor de noapte a fost total opusa, deoarece momentele lor “aha” au aparut mai devreme in timpul zilei. Asa ca, cel mai bun pariu este sa testezi, sa testezi, sa testezi. Doar pentru ai impresia ca faci cea mai buna treaba intr-o anumita perioada a zilei, nu inseamna ca asa si este. Incearca sa efectuezi diferite sarcini la diferite ore ale zilei si noteaza cat de bine te-ai descurcat. Apoi compara rezultatele si alege perioada care merge cel mai bine.  


simona buzatu
Articol scris de Simona-Gabriela Buzatu, fondatorul Artvisiona, autoarea cartii „BRAND.Jocul antreprenorial la alt nivel. Teorie si practica in marketing. Primul ghid complet in limba romana despre branding“ si dezvoltatorul sistemului INCUBRAND, programul avansat de autocunoastere pentru afaceri.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta si coaching de 30 de minute.