Statuia lui Traian realizata de Vasile Gorduz

 
traian

Statuia lui Traian aflata pe treptele Muzeului de istorie din Bucuresti este foarte cunoscuta acum datorita parodiilor pe seama ei care circula pe internet. Iata ce spune Wikipedia despre acest proiect: ” Statuia imparatului Traian, din Bucuresti, este o opera a sculptorului Vasile Gorduz, amplasată de Primaria Capitalei pe treptele Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Monumentul, dezvelit la 29 aprilie 2012, cu o înăltime de 2,15 metri, este turnat din aproximativ 500 de kilograme de bronz si il reprezintă pe imparatul Traian, stand in picioare gol (nud), tinand in brate o vietate fantastica, rezultată din contopirea intre Lupa Capitolina, cu trei tate, simbolizand latinitatea poporului roman, din al carei cap sucit spre stanga iese parca fluturand un trup de sarpe, incercand sa sugereze standardul de lupta al dacilor, un dragon format prin ingemanarea a doua animale: capul de lup si trupul de sarpe , reprezentand mitul genezei daco-romane a poporului roman. ”  Autorul a mai realizat 2 lucrari asemanatoare, una amplasata la Academia di Romania din Roma iar cealalta se afla in Sevilla.

Statuia lui Traian – Academia di Romania din Roma.statuia lui traian

Statuia lui Traian din Sevilla. Sursa adevarul.ro

statuia lui traian

Statuia Imparatului Traian, in presa straina: Tipul nu poarta lenjerie, dar maidanezul are o esarfa

Personal acesta sculptura nu ma atrage din multe puncte de vedere. In primul rand exista un mare semn de intrebare legat de pozitia mainilor. Anatomic, pozitia mainilor nu este corecta si nu pare a fi gandite pentru a tine un obiect cu ele. Plecand de aici, nu pot decat sa trag o singura concluzie si anume ca cele doua elemente, lupul si personajul nu au fost gandite impreuna de la inceput. Par mai degraba 2 lucrari realizate separat care “merg si asa ” daca inchizi putin ochii. Insa ce frapeaza cel mai mult nu este stangacia realizarii acestei statui ci partea din mijloc unde organele genitale ale personajului sunt explicite, iar alaturi de cele 3 tate ale lupoaicei se creaza un fiasco total. Si pentru ca poporul roman stie sa faca haz de necaz, pe internet circula o serie de parodii legate de acesta statuie.

Poporul roman stie sa faca haz de necaz.

statuia lui traian si vaca

Sursa Bogdan Grigore.

parodie statuia lui traian

Sursa: Radio Guerrilla

statuia lui traian si scooby doo

Sursa: Andi Vanca

haz de necaz statuia lui traian

Sursa: Metropotam.ro

haios statuie traian

Sursa: booha.ro

pescuit statuia lui traian pluto parodie statuia lui traian

Sursa: Metropotam.ro

amuzant traian chiloti

Sursa: Iulian Vadean

filme statuie traian bugs bunny statuie traian gigolo parodie statuia lui traian

Sursa: booha.ro

la misto cu traian

 Voi ce parere aveti despre acesta statuie ?

 


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.