“Nu am dat gres. Am gasit doar 10.000 de modalitati care nu au functionat”

 
experiment neuromarketing

Se dovedeste ca unii oameni chiar sunt programati sa invete din greseli, in timp ce ceilalti renunta sa mai incerce, asa a aratat un studiu. Invatarea din propriile greseli are de-a face numai cu mintea ta.

“Aceasta descoperire este interesanta prin faptul ca arata ca oamenii care cred ca pot invata din greseli, au creierul mai bine structurat ca sa depisteze greselile foarte repede”, a spus Jason Moser, conferentiar la clinica de psihologie a Universitatii de Stat din Michigan si cercetator principal al proiectului.


Experimentul

Participantii la experiment au avut o sarcina sa identifice litera mediana dintr-o serie de 5 litere cum ar fi “KKKKK’ sau “KKLKK”. In unele cazuri litera mediana era aceeasi cu cele laterale, in altele era diferita. Dupa terminarea experimentului, cercetatorii au observat daca oamenii credeau ca pot invata din greseli sau nu. Cei care credeau ca pot, s-au descurcat mai bine dupa ce au facut o greseala – cu alte cuvinte, si-au revenit in urma greselilor, in timp ce ceilalti nu.  


simona buzatu
Articol scris de Simona-Gabriela Buzatu, fondatorul Artvisiona, autoarea cartii „BRAND.Jocul antreprenorial la alt nivel. Teorie si practica in marketing. Primul ghid complet in limba romana despre branding“ si dezvoltatorul sistemului INCUBRAND, programul avansat de autocunoastere pentru afaceri.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta si coaching de 30 de minute.