“Nu am dat gres. Am gasit doar 10.000 de modalitati care nu au functionat”

 
experiment neuromarketing

Se dovedeste ca unii oameni chiar sunt programati sa invete din greseli, in timp ce ceilalti renunta sa mai incerce, asa a aratat un studiu. Invatarea din propriile greseli are de-a face numai cu mintea ta.

“Aceasta descoperire este interesanta prin faptul ca arata ca oamenii care cred ca pot invata din greseli, au creierul mai bine structurat ca sa depisteze greselile foarte repede”, a spus Jason Moser, conferentiar la clinica de psihologie a Universitatii de Stat din Michigan si cercetator principal al proiectului.


Experimentul

Participantii la experiment au avut o sarcina sa identifice litera mediana dintr-o serie de 5 litere cum ar fi “KKKKK’ sau “KKLKK”. In unele cazuri litera mediana era aceeasi cu cele laterale, in altele era diferita. Dupa terminarea experimentului, cercetatorii au observat daca oamenii credeau ca pot invata din greseli sau nu. Cei care credeau ca pot, s-au descurcat mai bine dupa ce au facut o greseala – cu alte cuvinte, si-au revenit in urma greselilor, in timp ce ceilalti nu.  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.