Magazin virtual si ce convinge clientii sa revina?

 
magazin virtual

Site-urile care sunt concepute sa vanda produse sau servicii trebuie sa faca eforturi pentru a atrage angajarea vizitatorului. Abandonarea caruciorului de cumparaturi (clientii care abandoneaza carucioarele inainte de a plati pentru “obiectele” pe care le-au pus in carucior) poate duce la o pierdere semnificativa a vanzarilor potentiale. Dar multe din acestea pot fi reduse daca procesul de cumparare este optimizat si directionat pe satisfacerea cumparatorului.

Procesul de vanzare – de la interesul initial pana la ultima pagina de inregistrare de casa – trebuie sa capteze atentia cumparatorului si apoi sa il conduca spre finalizarea vanzarii. Dar chiar si dupa vanzare, trebuie sa rezolvati probleme de servicii clienti pentru a mentine finalizarea vanzarii. Un bun serviciu clienti va va aduce inapoi clientii pentru inca o cumparare si inca una si inca una. Iata 14 indicatii generale de utilizare care vor spori experienta cumparatorilor pe site.

Imagini vs continut

Imaginile si continutul trebuie sa actioneze impreuna pentru a oferi utilizatorului o experienta satisfacatoare. Daca va bazati prea mult pe imagini si pe alte medii, acestea pot distrage atentia  mai ales acelora care chiar trebuie sa citeasca mai mult despre ceea ce vindeti inainte de a fi siguri ca vor sa cumpere. Pe de alta parte, prea mult continut pe pagini nepotrivite poate de asemenea sa goneasca pe unii cumparatori. Trebuie sa existe un echilibru corespunzator.

Organizarea continutului

Continutul trebuie sa fie semnificativ si sa aiba inceput, mijloc si sfarsit. Fiecare pagina trebuie sa expuna necesarul, sa arate importanta, sa ofere beneficiile si sa asigure o chemare la actiune. Nu uitati sa va adresati emotiilor fiecarui cititor.

Formatarea textului

Continutul site-ului trebuie sa fie usor de citit si de inteles fara a se folosi seturi de instructiuni. Nu va bazati pe stratageme de promovare pentru a va face inteles, deoarece adesea multe dintre ele nu actioneaza corespunzator in browsere de text obisnuit.

comert electronic

Nivelul utilizatorului

Continutul trebuie sa se exprime la nivelul de intelegere al publicului tinta. Nu uitati sa va adresati atat utilizatorilor experti cat si celor incepatori. Nu toata lumea care vine pe site-ul vostru cunoaste bine subiectul vostru. Asigurati-va ca inteleg totul si nu uitati nici de cei avansati.

Redarea cross-browser

Diferite browsere vor afisa un site in modalitati usor diferite. Informati-va despre publicul vostru si ce fel de browsere folosesc. Apoi asigurati-va ca site-ul vostru arata curat, clar si profesional in toate browsere.

Pluginuri

Site-ul ar trebui sa evite utilizarea de pluginuri ca obligativitate pentru vizionarea site-ului. Nu folositi filme flash decat pentru elemente de decor sau mai putin importante. Majoritatea vizitatorilor nu vor instala aceste pluginuri si astfel vor pleca catre alte site-uri.

Formatarea paginii

Mentinerea site-ului consecvent de la o pagina la alta face procesul de conversie mai usor pentru vizitatorii vostri. Nu-i surprindeti cu un format diferit pe alte pagini ceea ce ii va forta sa regandeasca modul in care vor continua procesul de  cautare si cumparare.

magazin online

Eliminati elementele care distrag atentia

Nu folositi  pop-ups ( elemente care trebuie inchise sau deschise inainte de a fi lasat sa vizionezi o pagina ) si alte elemente care distrag atentia vizitatorilor de la procesul de cumparare. Reduceti dezordinea cu anunturi si prea multe up-sells. Uneori este mai bine sa eliminati multe dintre optiunile de navigare, cu conditia ca aceasta sa sporeasca experienta clientului si nu sa-l incurce.

Informatiile de contact

Informatiile de contact sau link-urile la informatiile de contact trebuie sa fie afisate clar si usor  de gasit pe fiecare pagina. Nu obligati vizitatorul sa umble caute prea mult raspunsul. Uneori afisarea unui numar 800 pe fiecare pagina va poate asigura mai multa credibilitate si incredere.

Link-uri externe

Nu va temeti sa aveti link spre alte site-uri, dar aveti grija ca toate link-urile externe sa aiba ca scop sporirea experientei utilizatorilor.

ecommerce

Reactia clientilor

Permite-ti clientilor sa va ofere reactia lor privitoare la site-ul dvs, produse si servicii. Aveti grija ca optiunea de feedback sa fie usor de gasit. Este benefic si sa le acordati vizitatorilor posibilitatea sa ramana anonimi.

Indeplinirea comenzii

Odata ce o comanda a fost facuta, aveti grija sa continuati sa oferiti vizitatorilor asigurarile de care au nevoie. Anuntati cand vor fi contactati, cand vor fi produsele trimise si oferiti informatii despre anularea comenzii sau retur.

Program de urmarire

Dupa efectuarea vanzarii si completarea comenzii, implementat un program eficient de urmarire. Acesta poate incuraja repetarea experientei si chiar promovarea companiei, daca este abordat corespunzator.

Incantarea clientului

Magazinul online  ar trebui sa faca mai mult decat sa satisfaca asteptarile clientului, adica sa ii lase incantati de proces si de produse. Indeplinirea asteptarilor nu este de ajuns, sporiti proprietatile site-ului astfel incat acesta sa depaseasca asteptarile si sa iasa in evidenta peste competitori.

Cand concurati pentru cumparatori care merg dincolo de cumpararea initiala si devin clienti pe termen lung, orice lucru marunt conteaza. In cele din urma totul se reduce la indeplinirea nevoilor, a cererilor si dorintelor clientilor. Cu cat reusiti mai mult sa le oferiti informatiile de care au nevoie, in formatul pe care il vor, cu atat va fi mai probabil sa faceti vanzarea. Cu cat este experienta clientului mai bogata, cu atat este mai probabil ca ei sa se intoarca de mai multe ori.  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.