Este magazinul tau online gata pentru shoppingul masiv ?

 
mobile sarbatori

Halloween, Mos Nicolae, Craciun, Anul nou – tot ce ne face sa o luam razna este la usa. Nu este de mirare ca de sarbatori oamenii vor cumpara ca niciodata, ceea ce inseamna doua lucruri: se vor duce la malluri, la targuri dedicate sau vor cumpara online cu tot atata entuziasm. Iar modalitatea din urma nu inseamna doar sa cumpere de pe computer, ci si cu smartphone-uri si tablete. De fapt viitorul stii deja, este mobilul, iar in toamna acestui an comertul mobil se pare ca va creste mult mai mult decat anul trecut, arata un sondaj efectuat de MarketLive.

Smartphone-urile devin omniprezente

Nielsen spune ca utilizatorii de smartphone din SUA sunt 50,4% inca din 2012. Desi in Romania lucrurile se schimba putin mai greu, nu este departe ziua cand aproape fiecare persoana va avea un smartphone. Data fiind aceasta predictie greu de negat, care arata ca numarul de smartphone-uri va depasi curand numarul de computere de birou, este evident ca oamenii au inceput sa faca aproape totul de pe mobil. Ei mentin legatura pe retelele de socializare, se uita la filme, asculta muzica, inregistreaza voce, fac fotografii, gasesc drumul pe harta, joaca jocuri, seteaza alarme, citesc carti, cumpara online, raspunda la mailuri sau intreti o discutie pe chat si multe altele!

Intr-o lume in care smartphone-ul predomina si tuturor le place sa faca totul afara la soare de pe smartphone, magazinele e-Commerce au toate motivele din lume sa fie optimizate pentru mobil sau sa aiba o versiune dedicata de mobil. Amazon si-a dezvoltat site-ul mobil; eBay la fel. Dar multe site-uri de eCommerce locale nu au facut-o din pacate desi le place sa concureze, chiar si conceptual, cu acestea.

Esti printre ele ?
Daca da, sigur nu te gandesti la viitor.

Ce trebuie sa faci cand treci pe mobil ?
Desi este grozav sa faci magazinul e-Commerce mobil cat mai repede, sunt cateva lucruri pe care nu este bine sa le scapi.

Magazinul tau electronic va atrage utilizatori daca ofera experienta de shopping optima, care se poate realiza prin:

  • Casuta de cautare cu accent pe categorie. Consumatorii trebuie sa poata gasi ce cauta, repede.
  • Informatii relevante despre produs. Consumatorilor intotdeauna le place sa citeasca despre obiectul pe care il cumpara.
  • Incarcare rapida. Altfel vor merge la concurenta ta
  • Incheiere cu un click. Mai putine formalitati intotdeauna asigura mai multe vanzari
  • Siguranta. Consumatorii au nevoie de asigurarea ca detaliile cartii lor de credit/debit sunt in siguranta


Exista vreo alternativa la site-urile mobile?

Da, exista. Poti sa alegi un design responsiv precum si dezvoltarea aplicatiilor mobile.

Concluzie

Atrage atentia tuturor clientilor loiali, precum si a celor noi, trecand pe mobil in acest sezon festiv si ai grija de afacerea ta. Si ce e mai bun decat un singur pas pe care il faci si care te duce in viitor?  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.