Daca pot sa visez despre ceva, pot sa si fac acel lucru

 
Fantezii vs realitate

Cu totii avem fantezii despre succesul nostru in viitor. Este natural sa avem visuri fericite despre modul in care lucrurile vor merge inainte. Adesea auzim de la cate un guru autodidact ca acest fel de visare fericita este o sursa buna de motivare. Daca ne putem imagina succesul din viitor, atunci aceasta ne va ajuta sa ne motivam. Ei bine, cercetarile arata ca s-ar putea sa nu fie asa intotdeauna.

Asteptari vs fantezii

Fanteziile implica sa-ti imaginezi ceva ce speri ca se va intampla in viitor, dar sa-l traiesti chiar acum. Aceasta se dovedeste a fi o problema. Patru studii au investigat puterea gandirii de a prevedea viitorul prin asteptari pozitive vs. fantezii pozitive.
Asteptarile se bazeaza pe experiente din trecut. Te astepti sa iei scor bun la un examen pentru ca ai luat note bune la examene anterioare, te astepti sa gasesti un alt partener pentru ca l-ai gasit pe ultimul tau partener si tot asa.

In cazul obtinerii unei slujbe lucrurile stau altfel.

Oamenii care au petrecut timp visand despre cum obtineau o slujba s-au descurcat mai rau. La doi ani de la terminarea facultatii, visatorii aplicasera pentru mai putine slujbe, li se oferisera mai putine slujbe iar cei care lucrau aveau salarii mai mici. Oamenii care aveau asteptari negative privind gasirea unei slujbe, s-au descurcat mai bine decat cei ale caror asteptari au fost pozitive.

Sfatul specialistilor este sa visezi, dar sa si muncesti zilnic pentru a-ti indeplini ceea ce iti doresti. Esti visator sau om de actiune ?  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.