Cele 5 porunci ale succesului in marketing online

 
Online-Marketing-Strategies

Asa cum exista metode nesabuite si pripite pe care le poti folosi si care iti vor asigura absolut esecul in marketing, exista si tehnici solide, testate in timp, care iti vor mari sansa de a avea succes. Urmeaza cele 5 porunci pentru succesul in marketing online si imi vei multumi mai tarziu.

1. Trebuie sa ai viziune si un scop clar.

Este un proverb al lui Thomas Eddison care a spus:

“Cel care esueaza sa planifice, planifica sa esueze.”


Nu s-au rostit cuvinte mai adevarate vreodata. Trebuie sa ai un plan inainte sa pornesti o afacere. De ce este planul de afacere atat de important ? Deoarece un plan de afaceri corect intocmit este ca o harta pentru scopul tau, un GPS daca vrei.  Daca ai un plan de afaceri vei avea o viziune mai clara a telurilor si obiectivelor tale, te va tine pe directie si iti va da posibilitatea sa operezi mai eficient, sa indeplinesti telurile mai rapid. Un avertisment important privind planurile de afaceri: nu sunt cioplite in piatra si cel mai probabil va trebui sa schimbi sau sa ajustezi planul tau de multe ori pe parcurs ca sa ramai pe directia aleasa. Asta face parte din proces.

2. Trebuie sa inveti despre elementele fundamentale ale marketingului

Fa-ti timp sa te autoeduci. Chiar are importanta daca construiesti website-ul acum, sau peste cateva luni cand esti mai pregatit ? Sigur ca nu are. Cand pornesti o afacere este ca atunci cand construiesti o casa. Incepi cu o fundatie zdravana si apoi construiesti pe ea. In afaceri, sa cunosti elementele fundamentale de marketing inseamna sa ai o fundatie zdravana. Trebuie doar sa construiesti mai departe.

Asta inseamna sa iti faci timp sa inveti cum sa faci lucrurile corect. Ai rabdare si pregateste-te pentru succes. Daca “esuezi sa te pregatesti, te pregatesti sa esuezi”. Studiaza si aplica elementele fundamentale din marketing.

3. Trebuie sa intelegi tehnici de baza SEO

Concentreaza-te pe tehnicile de baza SEO. Acest lucru te va ajuta atunci cand discuti cu persoana responsabila de optimizarea site-ului tau. Tags, cuvinte cheie pe paginile, url prietenos, white hat, black hat, optimizare on-site, optimizare off-site… pot parea termeni SF pentru un inceptor dar odata invatati rupi bariera de comunicare dintre tine si cei cu care vei lucra. Poti sa incepi chiar cu cateva articole de pe acest blog:

  1. Intrebari si raspunsuri despre SEO
  2. Site web si reguli minime de optimizare
  3. Ce este optimizarea pentru motoarele de cautare


4.Trebuie sa faci publicitate si sa promovezi compania ta permanent

Metodele publicitare gratuite cum ar fi articolele de marketing, mediile de socializare si multe altele sunt toate generatoare dovedite de trafic – cu conditia ca acestea sa fie executate corect. Dar este de asemenea important sa ai destui bani alocati pentru publicitatea platita. Vei avea conversii de vanzari mult mai bune daca combini metodele publicitare gratuite si dovedite cu publicitate platita cum ar fi pay-per-click,  publicitate ezine,  publicitate text link,  etc.

Si nu uita de metodele publicitare offline. De exemplu,  ziare universitare, pliante de cumparaturi locale,  magneti auto, jurnale locale de afaceri si fluturasi. Cel mai important lucru este sa faci publicitate si sa-ti promovezi compania consecvent.

5. Trebuie sa oferi clientilor tai variante usoare si convenabile de plata daca vinzi online

Crezi sau nu, oricat ar fi de popular, nu tuturor le place PayPal. Ai grija sa dai clientilor tai optiuni alternative de plata.  In plus, fa in asa fel incat clientii sa ajunga usor de la pagina de produs la pagina de iesire. Nu ii pune pe clienti sa treaca prin cercuri ca la circ, sa dea click pe o pagina dupa alta ca sa iti dea banii. Daca faci acest lucru, se vor enerva si vor abandona cosul tau de cumparaturi. Se estimeaza ca 71% din cumparatori abandoneaza cosurile de cumparaturi in mijlocul procesului de cumparare.

Cat de usor este procesul de cumparare pe site-ul tau ? Cat de usor le este clientilor sa gaseasca ce vor ? Mai important, ai putea face procesul si mai usor ?  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.