Competitia "Vreau sigla pentru echipa mea"

 
prosport

Ieri am fost contactata de Sorina Opriţescu, jurnalist Pro Sport pentru a oferi cateva sfaturi celor care intra in competitia “Vreau sigla pentru echipa mea”. Sursa: http://tinyurl.com/ntngwxb

Multimedia designer-ul Simona Buzatu, de la artvisiona.ro, a răspuns prompt întrebării “Ce face o siglă să fie bună? şi a oferit câteva sfaturi pentru cei care vor ca echipa lor favorită să aibă din nou identitate, alăturându-se campaniei iniţiate de ProSport: “O siglă eficientă trebuie să urmeze cinci principii de bază: să fie simplă, memorabilă, permanentă, adaptabilă şi potrivită. O siglă simplă permite recunoaşterea uşoară şi o face adaptabilă şi memorabilă. O siglă permanentă înseamnă că nu urmează un trend în design şi poate fi folosită şi 50 de ani de acum înainte. Iar o siglă potrivită se referă la folosirea unor culori sau forme care să te ducă cu gândul la domeniul de activitate, în acest caz la sport.

Siglele bune prezintă ceva unic fără să fie încărcate (vezi Nike, Coca-Cola, IBM). Designul de siglă urmăreşte recunoaştere imediată, transmitere de încredere, admiraţie, loialitate şi o superirotate evidentă. Am un sfat: pentru a reuşi un astfel de design trebuie să foloseşti puţine forme geometrice, un singur font şi maximum trei culori. Şi nu uitaţi, sigla trebuie să fie diferită faţă de restul de acest fel ale celorlalte cluburi sportive”.

sfaturi sigla    


simona buzatu
Articol scris de Simona-Gabriela Buzatu, fondatorul Artvisiona, autoarea cartii „BRAND.Jocul antreprenorial la alt nivel. Teorie si practica in marketing. Primul ghid complet in limba romana despre branding“ si dezvoltatorul sistemului INCUBRAND, programul avansat de autocunoastere pentru afaceri.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta si coaching de 30 de minute.