Calitatea unui site web.

 
schita site Intr-o lume in care avansam tehnologic cu o rapiditate greu de urmarit nu mai exista scuze pentru o calitate tehnica slaba a unui site web. O companie care are un site web inestetic sau care se misca prost va fi automat catalogata ca fiind lipsita de cunostinte, interes sau bani. Nici o companie nu vrea sa fie asociata cu o astfel de imagine pentru ca multi nu le vor mai cumpara produsele sau serviciile.

Designul unui site web bun este o investitie care da roade.

Spre deosebire de arta care este oarecum subiectiva, designul unui site web are mult mai multe reguli, insa are si o componenta de creativitate pentru ca solutia trebuie sa fie unica! Acest echilibru este greu de obtinut, cu atat mai mult de catre un amator. Prin urmare apelarea la un specialist in domeniu duce la o eficientizare a costurilor. Designul bun este o investitie.

Designul unui site web rezolva o problema de comunicare luand in considerare atat partea functionala, cat si partea estetica.

Nu putem face abstractie de faptul ca ne face placere sa vedem si sa folosim un lucru intuitiv si frumos. Lipsa de cultura in design a societatii romanesti, datorata in mare masura lipsei unui numar suficient de profesionisti in design, ajuta la perpetuarea unei confuzii intre arta, design si estetica. A merge la un designer grafic pentru a-ti rezolva o problema de comunicare a companiei este la fel cum mergi la un doctor cand ai o problema de sanatate.

Un site web trebuie sa respecte anumite reguli de bun-simt.

Cu privire la comunicarea web, un lucru foarte important este organizarea vizuala a site-urilor. Din punct de vedere al designului, un site web nu este altceva decat o reeditare a ziarului pentru ca 90% din informatie se transmite prin text. Devine deci, destul de normal, sa folosim tipuri de caractere create special pentru lizibilitate maxima pe ecran, sa pastram un numar de maxim 3 tipuri de caractere – pe cat posibil din aceeasi familie, sa pastram o marime lizibila si sa luam in seama conventiile specifice ( ex. nu vom folosi sublinierea pentru a evidentia un text deoarece el va fi confundat cu un link ).

Pozele de tip “stock” intr-un site web.

Pozele de tip “stock” aduc doar un lucru bun si anume eficientizarea costurilor. Ele aduc un mare detriment atunci cand sunt folosie pentru ilustrarea echipei (cu atat mai mult cu cat vorbim de firmele importante ce isi permit cu siguranta cateva ore din timpul unui fotograf). Folosirea pozelor preluate de la bancile de imagini poate duce la o diluare a imaginii companiei in randul consumatorilor atunci cand aceste poze sunt folosite des de altii, uneori chiar de competitori.

Care sunt pasii principali pentru crearea unui site web de calitate ?

1. Structura interna a unui site web

In primul rand se construieste arhitectura pentru site-ul web – numita si diagrama sau structura interna a unui site. Astfel vom stii cu exactitate unde se va afla informatia din site. Diagrama este foarte folositoare pentru site-uri web cu programare complexa.

arhitectura site web

2. Macheta site web (mockup design)

Schema pentru pozitionarea elementelor grafice, a textului si a pozelor.

schita pozitionare site

3. Design site web ( layout design )

Designul propriu-zis al site-ului.

design site web  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.