Black friday Romania sau vinerea neagra

 
black

Denumirea de Black Friday a aparut in Philadelphia, definind aglomeratia generata de trecatori si traficul rutier din ziua care urmeaza dupa Ziua Recunostintei. Termenul a fost popularizat in 1961 si externalizat incepand cu 1975. Black Friday sau vinerea neagra defineste punctul in care retailerii incep sa faca profit cu adevarat.

Vinerea Neagra este ziua care urmeaza Zilei Recunostintei in Statele Unite, si care deschide sezonul de cumparaturi de Craciun. Deoarece Ziua Recunostintei este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagra apare in fiecare an intre 23 si 29 noiembrie.

Pentru Romania, acesta este cel de-al doilea an consecutiv in care magazinele ofera reduceri substantiale de 30%, 40% sau 50% pentru cumparaturi online. Acest lucru poate ajuta economia de electrocasnice care a inregistrat o scadere masiva in trimiestrul trei in acest an. Dar reducerile nu sunt numai la electrocasnice.

Pe partea de grafica si promovare online, in general firme au pe site un ceas care indica orele care curg pana la inceperea ofertelor reduse, altele se bazeaza pe bannere expuse pe site-uri partenere sau pe Facebook.

Despre experienta online in vinerea neagra din 2012 va voi vorbi intr-un articol viitor.  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.