3 intrebari frecvente si afirmatii despre webdesign responsive

 
website mobil

Faptul ca site-urile pot fi acum responsive ridica multe intrebari. Clientii au aflat despre optimizarile pentru mobil si doresc, desigur, ca site-urile lor sa fie cat mai actualizate, in trend cu ultimele inovatii in domeniu.

Azi voi aborda trei intrebari frecvente pe care le-am primit de la acestia despre site-urile responsive si optimizarile pentru mobil. Totusi, inainte de a intra in subiectul acestui articol, pentru mai multe detalii despre modul in care functioneaza un website responsive (adaptiv), dar si ce alte variante de site-uri exista pentru o vizionare optima de pe dispozitivele mobile.

web design mobil Asadar,

1. „Incepand cu 21 aprilie 2015, Google puncteaza site-urile cu versiuni pentru mobil. Magazinul este optimizat pentru mobil, dar mai trebuie facute cateva ajustari. Am verificat punctajul aici:LINK. Poti sa remediezi tot ce ne recomanda aici pentru a creste punctajul site-ului?”Din pacate, nu se pot face ajustari pe o versiune de site construit doar pentru desktop. Exista doua variante prin care se poate optimiza un website pentru mobil:

  • A) Se reface intregul website, astfel incat sa fie responsive (acest lucru implica costuri mai mari decat punctul B.)
  • B) se face o versiune speciala a website-ului pentru mobil.
Pentru a alege una dintre variante, se iau in considerare vechimea site-ului (daca site-ul are un design realizat acum trei ani merita sa investiti in responsive), domeniul de activitate si genul siteului (site de prezentare, magazin virtual etc).

site responsive

2. „Site-ul este vizibil de pe mobil si tableta. Trebuie facute doar cateva ajustari recomandate de Google”

Aproape orice site este vizibil de pe tableta, iar unele functioneaza perfect fara sa fie optimizate pentru acest dispozitiv in mod special.

Si de pe mobil putem vizualiza in general cam orice site, insa aici intampinam o serie de probleme. Un site care se incarca pe mobil nu insemna ca este optimizat pentru mobil. In cat timp se incarca si cate resurse foloseste? Ai abonament de internet fara limita? Daca da, cati dintre utilizatorii care vor intra in site vor avea?

A optimiza un site pentru mobil insemna sa micsoram calitatea imaginilor, sa regandim meniul, sa scoatem continutul inutil (imagini de fundal, bannere, filme) si sa gandim designul fara scroll orizontal – toate acestea pentru ca site-ul sa se incarce rapid si sa consume cat mai putine resurse. Acest lucru se poate face fie transformand site-ul intr-unul responsive (o varianta mai scumpa), fie realizand o tema noua special pentru mobil.

optimizare mobil

3. „Chiar si versiunea veche a site-ului meu mergea pe mobil, de ce nu ar merge noul site?”

A merge si a functiona 100% sunt doua lucruri diferite. Pentru a functiona corect, este necesar ca website-ul sa fie gandit pentru aceste dispozitive, adica sa fie optimizat. Nu se pot face modificari specifice pentru mobil ale unei variante de site care a fost gandita pentru desktop.

Desi lista intrebarilor ramane deschisa, acestea sunt cateva dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei ca site-ul tau sa ofere clientilor o experienta ideala de navigare, indiferent de dispozitivele pe care acestia decid sa le foloseasca.  


demo1
demo2

Artvisiona este studioul de branding, rebranding, marketing si creatie de continut pentru web, print, radio si tv. Din 2003 oferim servicii complete pentru companii si soloprenori din toata lumea.
✨ De la idee la business. Constructie, comunicare si promovare de brand pentru orice stadiu al afacerii: start-up, repozitionare, scalare, revitalizare;
✨ Strategie de brand si marketing;
✨ Creatie de continut premium pentru mediul online si offline.
Ai nevoie de ajutor? Inscrie-te la o sedinta gratuita de consultanta de 15 minute.