eLog

banner print poster logo banner outdoor
Client: E LOGIC SOLUTIONS
Servicii furnizate: concept si design de brand

Firma E LOGIC SOLUTIONS se ocupa de comercializarea de produse IT&C, de la copiatoare, faxuri si imprimante, pana la orice tip de consumabile sau alte produse software si hardware.

Provocare Desi firma fusese infiintata si activa deja pe piata romaneasca de cativa ani, inca nu dispunea de un logo reprezentativ, care sa fie capabil sa ramana in memoria clientilor sai si care, in acelais timp, sa o diferentieze de concurenta din sectorul sau de activitate.

Solutie Prima etapa a procesului de redefinire a identitatii vizuale a constat in redesenarea logo-ului eLog, pentru a rezolva problemele de echilbru vizual si de lizibilitate. Sigla (logo-ul) a fost gandita pentru a evidentia in mod neechivoc brandul, rezultand din combinatia stilizata a unei imprimante cu un aparat de fotografiat si cu numele acestuia (eLog), respectandu-i grafia particulara. Fontul folosit este solid, placut si foarte usor de citit.

In plus, constructia simpla a siglei este usor de retinut si de asociat cu brandul, ii exprima valorile, se diferentiaza de brandurile concurente (pentru a evita confuziile), anticipeaza si reduce costurile de aplicare pe suporturile de comunicare ale brandului: carti de vizita, foi cu antet, inscriptionarea masinilor, etichete…

Culorile alese – albastru (intelepciune, incredere, loialitate) si verde (natura, viata, speranta, vigoare) - contribuie la vizibilitatea si unicitatea siglei. Faptul ca sloganul E LOGIC SOLUTIONS „consumi abil, printezi cu stil” si-a gasit locul in cadrul siglei ajuta la o mai usoara identificare a misiunii asumate de catre companie si faciliteaza memorarea sa prin afisare constanta.
Procesul brandului in cea mai simpla forma insemna marcarea unui produs cu o sigla sau cu o mascota care transmite un mesaj consumatorului. Un mesaj consistent, un mesaj care transmite calitate. Acest proces a devenit necesar odata cu industrializarea in masa, cu crearea produselor in fabrici si transportul in masa.
” Acum cateva luni am primit un mail de prezentare de la Simona Buzatu si fiindca tocmai aveam in derulare cateva mici proiecte de design, curiozitatea m-a facut sa deschid link-urile din acel email. Imediat mi-am dat seama ca in spatele a tot ce se vedea pe site-ul de prezentare este o persoana cu adevarat profesionista.Am interactionat cu o platforma foarte buna pentru a construi propria cerere de oferta la pagina de estimare de pret si nu la mult timp am fost sunat pentru a discuta detaliile. Aveam insa aceeasi veche indoiala ca lucrul cu artistii e greu deoarece lor in general le lipsesc calitatile de business gen: punctualitate , timing , deadline, etc.

Am zis sa incerc totusi un proiect mic. Dupa semnarea contractului si plata avansului am primit un mail simplu care zicea ” joi in jurul orei patru am sa va trimit primele elemente de design conform celor discutate ”. Joi la ora trei jumate am primit elementele si nu mi-a venit sa cred, o treaba foarte bine facuta, dar mai ales la timp. Simona este un profesionist adevarat, un artist desavarsit si nu in ultimul rand o persoana punctuala si calculata iar acestea sunt calitati de business care se gasesc rar sau niciodata la cei in domeniul de web design.

O recomand pe Simona Buzatu ca fiind cel mai serios colaborator de pana acum pe grafica si nu numai. Ps. Intre timp am realizat si alte proiecte impreuna, respectiv refacerea identitatii vizuale, designul de site web si optimizare pentru motoarele de cautare a blogului.”

Adrian Matei,
Director
Elog

Timpul este cea mai importanta resursa a oamenilor, de aceea noi ne ocupam in exclusivitate de proiectul tau, iar tu de propriile prioritati. Cele mai bune rezultate apar ca materializare a increderii clientului in noi.
Un design bine gandit nu tolereaza aproximari. Ajunge la public cucerindu-i atat ratiunea, cat si emotiile.
Clientii nostri, partenerii nostri de cursa lunga! De obicei, dupa primul proiect, clientii ne raman in mod firesc aproape, preferand sa continuam impreuna. Multumirea si succesul lor, dar si pasiunea si implicarea cu care ne dedicam fiecaruia in parte reprezinta cartea noastra de vizita. Astfel, colaborarile pe termen lung sunt cele care ni se potrivesc cel mai bine.