Intrebari frecvente

subliniat

Cat costa un website ?

Fiecare proiect are specificatii diferite si din acest motiv nu se poate aplica un pret fix, indiferent de categoria acestuia. Pretul se poate stabili numai dupa o analiza atenta a cerintelor.
Pentru mai multe detalii legate de aceste servicii, va rog sa consultati pagina SERVICII, iar pentru o estimare de pret este suficient sa raspundeti la aceste intrebari: COTATIE PRET.

Care este pretul pe ora de grafica ?

Pretul pe ora atunci cand vorbim despre un proiect creativ, in cele mai multe cazuri nu este direct proportional cu dificultatea sarcinii pe care trebuie sa o indeplinesti. La Artvisiona punem accent pe metoda creativa de a ajunge la un rezultat si mai putin pe rapiditatea de executie a unei sarcini. Astfel, preturile sunt determinate in functie de complexitatea proiectului, si nu de numarul de ore in care este realizat.

Cand putem stabili o intalnire pentru a discuta despre proiectul meu ?

Timpul este cea mai de pret resursa a omului, asa ca haideti sa incepem printr-un castig reciproc! Va propunem cea mai eficienta maniera de comunicare: online – via Skype. Are valoarea unei comunicari directe, fata in fata, cu avantajul ca timpul dedicat deplasarii pentru o intalnire aievea va fi realocat proiectului!

Alte avantaje:

 • Schimb de informatii instant.
  Datorita tehnologiei, informatiile sunt trimise si primite in timp real, fara loc de interpretari (linkuri, fotografii, filme, practic orice tip de continut).
 • Colaborari la distanta, indiferent de locatie.
  Intalnirea poate avea loc de oriunde, in orice moment in care ambii parteneri sunt disponibili (de la serviciu, de acasa, din masina, din vacanta, din alta tara...).
Realizati proiecte in regim de urgenta ?

Proiectele bune necesita timp de gandire si din acest motiv nu putem lucra in regim de urgenta. Dedicam fiecarui client timpul necesar intelegerii mecanismelor de business specifice afacerii sale. Numai astfel reusim sa cream proiecte coerente, fidele stilului si obiectivelor acesteia.

Aveti modele de grafica care se pot personaliza ?

Proiectele Artvisiona sunt realizate doar la comanda. Nu se lucreaza cu sabloane, teme gata facute sau pornind de la o creatie deja existenta. Fiecare proiect este realizat de la zero, in functie de specificatii.

Lucrati legal ?

Lucram legal, desigur ! Dupa acceptarea ofertei de pret si a conditiilor de colaborare se trece la incheierea contractului de DDA (Drepturi de autor). Acest contract prezinta o garantie de ambele parti a seriozitatii colaborarii. Inceperea lucrarilor presupune un avans de 50% din pretul stabilit anterior, restul de 50% se achita la predarea lucrarii.

 

Care sunt beneficiile clientului semnand un contract de DDA ( Drepturi de Autor ) ?

Daca lucrarea nu a fost realizata de un angajat al firmei dv. (angajat cu carte de munca), orice design apartine autorului, chiar daca dv. ati platit pentru acesta. Asa functioneaza legea dreptului de autor. Prin semnarea contractului de DDA, drepturile autorului va sunt cedate exclusiv.

Dar, pe langa acest lucru, colaborarea pe baza de drepturi de autor are si alte avantaje:

 • garanteaza o lucrare originala, realizata de autor special pentru dv.;
 • garanteaza o lucrare buna, functionala, frumoasa si care isi atinge scopul;
 • garanteaza ca lucrarea nu a mai fost si nu va mai fi vanduta altcuiva (copie);
 • garanteaza ca aveti dreptul sa o faceti publica fara o alta aprobare din partea autorului (reclama in media: print, web si tv);
 • protejeaza atat creatorul, cat si clientul in dispute legale privind un plagiat.
De ce contractul de DDA sta la baza tuturor colaborarilor ?

Principalele avantaje ale obtinerii veniturilor pe baza drepturilor de autor sunt:

 • nu este necesara o forma de organizare specifica (SRL, PFA);
 • nu este necesar un capital social;
 • singurele obligatii existente intre platitorul si beneficiarul de venit sunt cele cuprinse in clauzele contractuale;
 • gestionarea taxelor si contributiilor este foarte simpla;
 • protejeaza atat creatorul cat si clientul in dispute legale privind un plagiat.
Nu sunt din Bucuresti, cum putem colabora ?

Nu conteaza unde va aflati fizic (in Bucuresti, in alte localitati, in strainatate). Majoritatea clientilor nostri nu sunt din Bucuresti, insa acest lucru nu este important, deoarece suntem in permanenta conectati prin intermediul tehnologiei: e-mail, Skype sau telefon.

In cat timp se poate realizeaza un proiect ?

Dedicam fiecarui client timpul necesar intelegerii mecanismelor de business specifice afacerii sale. Numai astfel reusim sa cream proiecte coerente, fidele stilului si obiectivelor acesteia.

Timpul estimativ de executie al unui proiect:

 • Design de brand: 30 de zile;
 • Site de prezentare: 45-60 de zile;
 • Magazin virtual: 60-90 de zile;
 • Optimizare: 14-120 de zile;
 • Design de ambalaj: 30–90 de zile;
 • Animatie: 30-90 de zile.

Timpul de executie, cat si pretul unui proiect, variaza in functie de complexitatea acestuia si pot fi stabilite numai dupa o analiza amanuntita a specificatiilor. Pentru a afla cu exactitate, este suficient sa raspundeti la aceste intrebari: Cotatie pret

Participati la pitchuri?

Un designer nu trebuie sa investeasca timp si resurse fara a avea garantia platii, la fel ca un dentist sau orice alt profesionist. Mai multe detalii aici. De aceea, incepem sa lucram la proiect din momentul semnarii contractului si primirii avansului (50% din valoarea totala a proiectului).

In cazul in care intrebarea dv. nu exista listata, va rog sa folositi formularul afisat.
 • Drop files here or
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.