Glosar de termeni

subliniat

Site web

 Banner – O imagine sau animatie plasat pe un site in scopuri publicitare.CSS / Cascade Style Sheet – Prin codul CSS se adauga stiluri de afisare a continutului asa cum il vedem in browser. Stiluri de pozitionare, culoare, font.MySQL – Sistem de gestiune a bazelor de datePHP – unul din cele mai importante limbaje de programare webTestare A-B – Metoda prin care se testeaza doua versiuni diferite ale aceleiasi pagini web cu design diferit pentru a evalua care performeaza mai bine.  

Identitate vizuala

 Sigla = logo = semn distinctiv care reprezinta o firmaBrand = marca – Emblema companiei perceputa emotional ca un intreg 

Internet

 Director web – Un director web este o lista de site-uri web sortate pe categorii.Browser – Un program care ne ajuta sa vedem paginile pe internet. Ex: Opera, Firefox, Internet ExplorerDomeniu / domain – Nume unic prin care este identificata o resursa web. Ex: artvisiona.roMotor de cautare – Un motor de cautare este un program care cauta documente pentru anumite cuvinte-cheie si afiseaza o lista de site-uri in paginile carora cuvintele cautate de dumneavoastra au fost gasite. Ex: Google, Yahoo, BingFavicon – Un favicon este o iconita asociata unui site web care apare in partea stanga in browser, langa adresa siteului.IP – Orice calculator care este conectat la Internet are o adresa numerica, numita IP address.Googlebot – este programul cu ajutorul caruia motorul de cautare Google scaneaza website-urile si colecteaza informatiile.Adwords – Anunturi Google.Backlinks – Linkuri provenite de alt website catre websiteul tau.Cookie – Fisier utilizat pentru a inregistra si stoca o varietate de informatie pe computerul unui utilizator.Dns – Server care converteste un URL intr-o adresa IP. Oricand introduceti o cere de pagina prin URL-ul paginii (numele ca sir de caractere), cererea este transmisa unui DNS care converteste sirul de caractere intr-o adresa IP numerica, deoarece un calculator pe internet este identificat si apelat folosindu-se adresa lui IP.FTP (File Transfer Protocol) – Metoda de a copia fisiere intre doua calculatoare legate la internet (un client si un server).IP ( Internet Protocol ) – sir de numere ce sunt grupate in serii (de ex: 155.23.108.159), identifica un singur computer la un moment dat in internet (nu pot exista doua PC-uri cu acelasi IP in acelasi moment). 

Optimizare site web

 Meta Tag – O eticheta / cuvant ascuns in codul HTML care descrie cateva aspecte legate de site-ul dvs. astfel incat motoarele de cautare sa inteleaga cum sa-l clasifice.PPC / Pay per Click / platire pentru fiecare click – Serviciu oferit de Google pentru afisarea de anunturi.Search Engine Optimization / SEO – forma de marketing online. Proces prin care se urmareste o pozitie buna in afisarea site-ului de catre motoarele de cautare.Cuvinte cheie – Sunt cuvinte sau expresii introduse in motoarele de cautare cu scopul de a obtine de la acestea cele mai relevante rezultate.Keyword density – procentajul de folosire a unui cuvant intr-o pagina webAlt tags – Scurt atribut al unei imagini. Textul afisat la pozitionarea cursorului peste o imagine.Xml Sitemap – Fisier care trebuie sa se afle pe serverul fiecarui site pentru a spune paianjenilor electronici care sunt paginile pe care dorim sa le indexam in motoarele de cautare. 

E-mail

 Client de E-mail – Un program pentru citirea si trimiterea de emailuri fara sa mai intrati in browser.Client de E-mail (Email Client) – Program specializat in primirea si trimiterea de e-mailuri ce ruleaza pe calculatorul dvs. 

General

 Barter – schimb de servicii sau bunuri contra servicii sau bunuri de aceeasi valoare.