Sunt o persoana matinala, asa ca ar trebui sa creez dimineata

 
 
O cercetare efectuata de Mareike Wieth si Rose Sacks a gasit altceva. Cercetatoarele au cerut unui numar de 428 de studenti sa rezolve doua tipuri diferite de teste de creativitate. Unul care masura abilitatea lor de a discerne lucrurile (acea rezolvare de probleme care necesita un salt in necunoscut), al doilea abilitatea lor de a rezolva probleme analitice (sa calculeze taxele).Persoane matinale si bufnite de noapte

Wieth si Sacks au descoperit ca cei care se identificau ca persoane matinale, de fapt se descurcau seara mai bine la rezolvarea problemelor de discernamant – sarcini care necesita gandire originala.

Performanta bufnitelor de noapte a fost total opusa, deoarece momentele lor “aha” au aparut mai devreme in timpul zilei. Asa ca, cel mai bun pariu este sa testezi, sa testezi, sa testezi. Doar pentru ai impresia ca faci cea mai buna treaba intr-o anumita perioada a zilei, nu inseamna ca asa si este. Incearca sa efectuezi diferite sarcini la diferite ore ale zilei si noteaza cat de bine te-ai descurcat. Apoi compara rezultatele si alege perioada care merge cel mai bine.


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *