Site-uri web cu sistem CMS?

 
 
header CMS inseamna content management system. Adica un sistem de gestionare a continutului. Continutul gestionat de un CMS este nelimitat, de la imagini, texte, fisiere audio si video pana la documente electronice. Un site construit cu un astfel de sistem de administrare a continutului are numai avantaje, si anume:
  • Poti realiza un site complex pentru firme dar poti face si site-uri simple pentru persoane fizice
  • Nu necesita cunostinte de programare pentru intretinere. Intretinerea se face din browserul web iar interfata de administrare esti similara programului Microsoft Word – foarte usor de folosit
  • Daca te-ai plictisit de designul site-ului sau vrei ceva mai nou poti schimba oricand tema cu una noua fara a strica continutul sau structura siteului.
In opinia mea, cel mai usor de folosit CMS atat pentru web designer cat si pentru client este WordPress.  Cu WordPress se poate realiza un site profesional, un blog, un portal, un forum dar si un magazin virtual mediu. panoul de administrare WordPress

Panoul de administrare WordPress

Site-urile profesionale create cu un CMS WordPress incep de la cateva sute de euro si pot ajunge la mii de euro in functie de facilitati.

Ce implica un website realizat cu un CMS ?

1. Designul site-ului.

Chiar daca majoritatea CMS-urilor vin cu cateva sabloane  ( template-uri )  gata realizate, acestea nu sunt destul de bune pentru un site profesional care va reprezenta o firma. Pentru o tema WordPress unica ( realizata de la zero special pentru dvs. ) va recomand sa apelati la un specialist in domeniu.

2. Integrarea design-ului intr-un sistem CMS.

Designul trebuie ulterior adaptat la CMS-ul ales. Timpul petrecut cu acesta difera de la CMS la CMS si de la design la design. Unele pot fi adaptate usor in 2-3 ore, altele necesita cateva zile bune.

3. Instruire de folosire.

Pentru a putea folosi platforma CMS aveti nevoie de instruire astfel incat sa fiti introdus noului soft pe care urmeaza sa-l folositi. Pentu a se familiariza usor si rapid cu noul site, clientii mei primesc lectii video si text in care sunt instruiti pas cu pas in procesul de invatare.

4. Lansarea site-ului si marketing-ul

Site-urile create nu cresc singure. Acestea trebuie promovate, facute cunoscute prin diverse metode de marketing. Primul pas este optimizarea on-site ( in interiorul site-ului ) pentru motoare de cautare (SEO).  WordPress este favorizat de Google pentru modul logic in care dispune informatia. Deci are si acest avantaj.


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *