Siteuri FLASH 100%

flash wordpressLa inceputul carierei mele de web designer am fost fascinata de partea interactiva a website-urilor si anume siteurile FLASH. Asta se datora si faptului ca aveam radacini in televiziune unde lucram ca Art Director si eram obisnuita cu pachetele grafice de televiziune. In timp am realizat ca nu asta este important si principalul scop al unui website este plasarea lui intr-o pozitie cat mai buna pe internet – GOOGLE. In fond de ce sa creezi un website care nu va fi vazut de nimeni ? Sa va explic in cateva cuvinte avantajele si dezavantajele unui website 100% FLASH.

Pro:

Scalabilitate.

Indiferent de rezolutia browserului, site-ul Flash permite ca elementele sa ocupe 100% din spatiul alocat.

Creativitate si interactivitate.

Siteurile flash sunt cele mai creative websiteuri pentru ca se poate realiza aproape orice (nu ai limite in design). Utilizatorul intervine activ asupra siteului – obiectele flash au efecte animate – totul se misca si are sunet.

Contra:

Nu permite o buna optimizare pentru motoarele de cautare (SEO).

Pentru ca siteurile flash sunt niste filme, nu permit o buna optimizare pentru motoarele de cautare. Se poate realiza optimizarea doar pe intreg filmul – fata de siteurile html sau CMS unde se realizeaza optimizare pe site, pe fiecare pagina, pe texte si imagini. Motoarele de cautare nu stiu sa citeasca si sa interpreteze corect codul flash, linkurile, imaginile din acesta.

Se incarca uneori foarte greu.

Pentru a vedea un site flash trebuie sa astepti un numar de secunde sau minute pentru a se incarca. Asta depinde atat de dimensiunea filmului flash cat si de conexiunea de internet a utilizatorului.

Necesita un plug-in.

Pentru a putea vedea orice site sau element flash ai nevoie de Adobe Flash Player. Acest aspect este cel mai deranjant intrucat multi utilizatori nu doresc sa instaleze acest plug-in din comoditate sau daca vizioneaza siteul flash de la locul de munca, nu au permisiunea de a-l instala.

Solutie:

Recomand folosirea flashului pentru:
  • siteuri de promotie, concursuri, campanii, acolo unde vizitatorii vin din linkuri directe NU din cautarile Google.
  • CD-uri de prezentare
  • siteuri html sau CMS cu insertii de elemente flash care accentueaza unele zone ale siteului  ( headere flash, bannere flash, showreel…) Astfel siteul va beneficia atat de o indexare buna in motoarele de cautare cat si de frumusetea elementelor flash
  • site in doua variante, una flash 100% si una html


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *