Sarbatoarea Halloween – reclame haioase

 
 


O selectie de reclame haioase de Halloween: Reclama Bud Light “Cel mai bun costum de Halloween”

“Bere Tiger Halloween”

In general despre sarbatoarea Halloween.

Halloween este o sarbatoare celebrata in noaptea de 31 Octombrie in special in Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Irlanda, insa in ultimul timp din ce in ce mai mult si in Romania. Halloween isi are originea in festivalul pagan al celtilor din Irlanda, Marea Britanie si Franta denumit Samhain.

Halloween este adesea asociat cu ocultul, in diverse traditii pagane, aceasta noapte lumea spirituala poate sa intre in contact cu lumea fizica si magia are puterea cea mai mare.

Halloween are radacinile in sarbatorile medievale dedicate mortilor, iar mastile aveau proprietati de purificare si de exorcizare. Celtii credeau ca la 31 octombrie, zeul Mortii aduna laolalta sufletele acelora care au murit cu un an inainte. Ei sarbatoreau venirea Anului Nou pe 1 noiembrie. Aceasta zi era considerata ca fiind sfarsitul verii si al recoltelor bogate.

Numele de “Halloween” a aparut de la termenul de “hallow” (sfant). Noaptea de Halloween era numita “Noaptea tuturor sfintilor”. Catolicii romani si luterani obisnuiau sa sarbatoareasca in aceasta zi toti sfintii din cer ,cunoscuti si necunoscuti,fiind una din sarbatorile foarte importante ale anului bisericesc. In sarbatoarea moderna a Halloween-ului se reflecta si influente ale festivitatilor romane, celebrate in onoarea zeitelor, fructelor, cand oamenii aduceau ofranda, in special mere si nuci, pentru Divinitate. Sarbatoarea a fost adusa in Statele Unite in 1840, de catre emigrantii irlandezi.