Romani care ma inspira: Ana Cerniciuc

ana

Buna Ana ! Bun venit pe blogul Artvisiona. Pentru inceput, spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Bine v-am gasit! Ma numesc Ana si ma pasioneaza modelajul, pictura, grafica, personajele din desenele animate(inca), caracterele interesante ,formele organice pe care am avut sansa sa le pot aduna intr-o mega placere gustoasa insa cu termen de valabilitate redus: decorarea torturilor. Un vis la prima vedere foarte naiv.

decorare torturidecor zaharsculptura zahar

Cand privesc creatiile tale, nu pot sa nu zambesc. Cum ai ajuns sa faci modelaj cu Fimo ? Dar figurine pentru decorarea torturilor ?

Am inceput sa lucrez cu fimo prin anul doi de facultate din pura curiozitate.Nici nu banuiam ca mi se vor aprinde degetele si nu ma voi mai putea opri din modelat. Cred ca mi s-au activat niste centri energetici in buricele degetelor si palmelor. Cand am inceput sa fac si personaje din fimo, nu doar accesorii, am primit cateva oferte de colaborare cu cofetarii, unde am mai imblanzit un material: pasta de zahar. Perioada de acomodare a fost scurta. Am ajuns acum sa prefer pasta de zahar pentru viteza mai mare de lucru si pentru suprafata mare pe care ma pot desfasura.

flori zahardecoratiuni tortfigurine zahar

Exista si alte materiale cu care iti place sa modelezi? De ce?

Cu siguranta vreau sa incerc si alte materiale. Un alt vis care se vrea inceput este ceramica si s-a format acest vis inca de la orele de sculptura din liceu, insa aceasta pasiune necesita si mai mult spatiu.decor zahartort nuntaflori zahar

Desenul ce rol are in realizarea lucrarilor tale ?

Nu fac schite for real niciodata. Obisnuisc sa schitez sumar in minte iar apoi pe parcursul decorarii sa improvizez. Ce mai fac in minte foarte mult este sa pictez. De cativa ani buni alatur tuse de culoare in gand si nu am avut curajul sa ma manifest pe panza, pana acum 2 luni cand am depasit acest prag. Curand voi incepe sa postez si picturi, realizate tot pe dimensiuni mari.

pictura tabloulebadaana ceniciuc

Poate un sculptor sa reuseasca in Romania ? Cum sunt primite lucrarile tale ?

Eu cred ca sunt un sculptor la o scara mai mica. Mi-ar place sa lucrez si cu materiale dure ca piatra, lemnul, metalul. Accept si varianta asta intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.

Am avut sansa sa-mi fie cunoscuta creatia de mai multe categorii de persoane, ca varsta, ocupatie, interese iar reactia lor pozitiv si sincera nu era bazata doar pe faptul ca dedesubt e un tort foarte gustos. Urmaresc cu interes reactia oamenilor cand li se aduce tortul. Ma bucura, ma fascineaza, ma amuza uneori si ma energizeaza acest feedback. Circuitul asta de energie este necesar pentru buna dispozitie si o buna functionare artistica a oricarei persoane creative.

decor tortdecor tort

Ce fel de greutati ai intampinat in acest domeniu si cum le-ai depasit ?

Surprinzator, nu am intampinat greutati. Toate evolutiile petrecute nu au fost precedate de greutati. Cand epuizam o idee se reliefa una noua, proaspata, promitatoare.. Ideile trebuiesc prinse din aer. Exercitiul sistematic al imaginatiei intareste tonusul creativ.figurine zaharfigurine zahar

Care sunt planurile tale de viitor ?

Astept si caut provocari in decorarea torturilor. Inca am foarte multe de prins. Planuiesc sa pictez mai mult.Momentan am doar 4 picturi dar mi-ar placea sa expun curand.

Pe Ana o puteti gasi:
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Ciupakabra/138658532830009
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *