Realitatea Magento e-Commerce

magazin virtual magento

M-am gandit ca ar fi o idee buna sa incep acest articol cu Magento, doar trecand prin elementele de baza. Desigur “elementele de baza Magento” este un oximoron, deoarece in realitate nu este nimic simplu la Magento. Lucram cu Magento de cativa ani deja, si fiecare zi aduce un fel de surpriza care necesita rezolvare. Este de preferat ca orice designer si developer sa se priceapa la rezolvarea de probleme.

Magento este de departe cea mai avansata si mai flexibila platforma de comert electronic existenta. Probabil ca este si cea mai mare aplicatie de e-Commerce. Cu peste 10.000 de fisiere si in mod normal o baza de date care cuprinde 350-450 de tabele, este un monstru in comparatie cu WordPress si cele 9 tabele din baza lor de date.

De obicei, singura situatie cand cineva aude “ceva rau” despre Magento, este de la designeri care nu o inteleg. Imi aduc aminte de un prieten care mi-a spus ca un alt prieten de-al lui, webmaster, a incetat sa mai foloseasca Magento, pentru ca nu era destul de flexibil. M-am mirat “Daca Magento nu este flexibil, atunci ce este?”

Asta nu inseamna ca Magento este perfect. Totusi, este cat poate sa fie de perfect un sistem de e-Commerce. Inca nu am vazut o situatie in care o trasatura nu poate sa fie inclusa in Magento, fie printr-o extensie a unei terte parti, fie prin dezvoltarea personalizata a unei extensii. Cand nu exista o extensie cu functionalitatea dorita, sunt necesare abilitati de programare (de obicei PHP si JS) pentru a crea functionalitatea personalizata.

In acelasi timp Magento este o aplicatie care a incercat cu disperare sa fie totul pentru toti, incat a inceput sa se inconvoaie sub propria greutate. Fara sa mai insist, voi spune doar ca un buletin informativ si nici un blog integrat nu au ce cauta intr-o aplicatie de comert electronic. Din experienta mea, majoritatea clientilor nu se folosesc de buletinele informative, de exemplu. De fapt, exista multe trasaturi in Magento care nu ajung niciodata sa fie folosite. Dar banuiesc ca daca cineva vrea sa le foloseasca, sunt acolo.

Destul de haios, dezvoltatorii Magento petrec ceva timp inlaturand trasaturile deficitare. Cateva exemple sunt cosurile de cumparaturi permanente, lista de preferinte, trasatura de comparare a produselor, produsele vizionate recent, etc. Uneori ca sa inlaturi o singura trasatura trebuie sa modifici mai multe fisiere. Alteori este doar o apasare de buton.

Pentru a imbunatati viteza pe aplicatia uriasa, Magento incorporeaza cache-ul. Fara cache functional, Magento ar lucra dureros de incet. Desigur, in timpul executarii magazinului, cache-ul ar trebui sa fie dezactivat pentru a permite sa se vada schimbarile imediat si sa se limiteze confuzia.

Cand este vorba despre functionalitate, de obicei proprietarii de magazine virtuale bat Internetul in cautarea unei extensii pe care sa o poata instala prin Magento Connect Manager.

Majoritatea celor care nu sunt dezvoltatori (si unii manageri de proiecte) cred ca Magento este un fel de set Lego. Exista aceasta parere ca se pot instala continuu extensii. Dar fiecare extensie introduce o alta ocazie de conflict intre codul de la un dezvoltator la altul si mai mult, cod de analizat de sistem.

Magento a facut tot posibilul sa ajute oamenii sa porneasca in aceasta afacere, dar adevarul este ca instalarea si lucrul cu Magento necesita implementarea de abilitati profesionale. Desi potentialii proprietari de magazine virtuale sunt atrasi de temele de-a gata cu sclipici, vandute peste tot pe Internet. Nu am vazut niciodata un web design “de pe raft” care sa nu necesite modificari pentru a indeplini cerintele companiei proprietarului si de obicei modificarile in raport cu timpul investit pentru a intelege ce a programat acel cineva care a facut tema, poate costa mai mult decat daca faci o tema de la zero.

Chiar daca Magento are dezavantajele sale, este totusi, fara indoiala, cel mai robust si popular sistem de comert electronic de pe piata actuala pe care noi il recomandam.
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *