Promovare pe Youtube,reclama video.

bReclama prin YouTube poate aduce clienti pe site-ul promovat sau poate aduce clienti directi, interesati de produsul sau serviciile din reclama.

Specialistii in marketing considera ca orice companie care vrea sa se promoveze,  trebuie sa-si indrepte din ce in ce mai mult atentia catre platforma YouTube,  intrucat tendintele in ceea ce priveste promovarea pe internet sunt din in ce mai accentuate, iar YouTube devine tot mai popular.  Astfel, daca vreti sa atragi clienti, trebuie sa va promovati pe YouTube.

Daca faceti o reclama de promovare a companiei si o afisati doar pe site-ul oficial al companiei dar nu ol publicati si pe YouTube, oamenii nu se vor deranja sa va caute pe internet.  Daca sunteti pe YouTube, atunci aveti mai multe sanse ca ei sa va intalneasca. Promovarea pe YouTube, primii pasi:

1. Crearea unui canal personalizat.

 

In primul rand se creaza un cont si se alege cu grija un numele – de preferat numele companiei dvs. daca este disponibil. Dupa crearea contului se trece la personalizarea canalului si adaptarea identitatii vizuale a firmei dvs. pe Youtube.

personalizare canal youtube

2. Promovarea prin reclama video pe Youtube.

O reclama nu inseamna numai un videoclip creat din filmari video si multe efecte vizuale.  Se poate transforma intr-o reclama orice animatie gen flash, orice prezentare tip power point, orice succesiune de poze si orice alte variante care combina imagini, texte, sunet si poate fi salvata sub forma unui film . Puterea mesajului transmis cu ajutorul animatiei este clar superioara in comparatie cu reclamele statice.

Reclama pe YouTube poate fi de mai multe feluri:

  • Reclama simpla, prin afisarea unor poze cu text si link catre site-ul promovat
  • Compozitie grafica  animata. Fundal animat cu texte si imagini tot animate.
  • Elemente 3D modelate si animate ( produse, servicii )
  • Tutoriale pentru produsele/serviciile vandute. Nu va multumiti doar sa va prezentati produsul, se poate arata si cum poate fi folosit, demonstratii pe intelesul tuturor.
  • Clipuri de prezentare a companiei. Se pot realiza scurte clipuri cu birourile in care lucrati, sediul firmei, angajatii.  Aratati fata umana a brandului, intariti legatura cu consumatorii.

La toate tipurile de reclama se poate aduga muzica autorizata de canalul Youtube. Reclama pe canalul Youtube mai are un avantaj, afisarea este gratuita !

3. Promovarea canalului Youtube

 

Se includ linkuri catre canalul propriu Youtube pe site-ul dvs sau pe blog, la fel ca si in profilul din diverse retele sociale, in functie de scopul in care sunt utilizate.Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *