Cum sa ma promovez online ?

Ma ocup de proiecte online de mai bine de zece ani si una dintre cele mai frecvente intrebari care mi se pun este cum sa ma promovez online ?  Primul pas este sa-ti faci un blog. De ce ? Iti spun in cateva momente.Sa vorbim despre cautarea de informatii. De fapt majoritatea oamenilor intra pe internet nu ca sa cumpere ceva, ci mai degraba ca sa caute informatii pentru a-si rezolva o problema. Acest lucru este important, deoarece daca intelegi ca internetul este  condus de informatii si de cei care cauta informatiile poti sa impusti doi iepuri dintr-o data. 1.       Poti sa oferi informatii celor care le cauta2.       Poti sa educi potentialii vizitatori si sa-i tranformi in clienti. Daca vizitezi website-ul meu: artvisiona.ro sau blogul meu: jurnal.artvisiona.ro nu vei vedea publicitate de nici un  fel. De ce ? Deoarece am construit site-urile ca o sursa de informatie gratuita pentru a-mi educa vizitatorii. Eu nu vand nimic, deci singurul lucru pe care il veti vedea pe site-urile mele sunt informatiile gratuite … 

Deci cum fac bani ?

Oamenii cauta informatii pe internet si ajung prin diverse metode si pe site-urile mele. Si intre sfaturile pe care eu le dau aici oamenii pot stabili daca stiu ce spun. Odata convinsi de competenta mea ma cauta si devin clienti. Apoi incepe sa functioneze vorba de la unul la altul si iata…incep sa curga ocaziile !Cu alte cuvinte, creez un continut pentru a educa oamenii si a-i ajuta sa-si rezolve o problema. Si fac asta fara sa cer nimic in schimb.Dar se intampla un lucru ciudat cand educi oameni. Credibilitatea ta se extinde si mareste valoarea produselor si serviciilor tale.Si aceasta metoda de marketing functioneaza indiferent de ceea ce vinzi – chiar daca vinzi ceva atat de neinteresant ca un creion. Da, un creion ! Fii expert in creioane. De exemplu, poti crea continut despre industria creioanelor si a produselor inrudite. Extindeti credibilitatea firmei si cresteti valoarea produselor si a serviciilor. 

Deci iti sugerez cumva sa nu mai faci reclama pe site-ul tau ?

Nu ! Dar eu aleg sa nu fac asta. Ceea ce iti sugerez, totusi, este sa consideri educarea vizitatorilor tai mai importanta decat profiturile. Daca faci asta, banii vor veni…iti garantez.
One Comment

  1. WOW! teoria ta se confirma, iar eu sunt dovada vie 🙂 este primul contact cu site-urile tale si sunt incantat sa descopar franchetea si profesionalismul(originalitatea). Ei bine cu siguranta o sa citesc mai multe articole scrise aici, apoi.. cine stie, o sa devin clientul tau. De ce? simplu: pentru ca stii ceea ce spui:) SUCCES!

Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *