Cat de credibil este website-ul tau ?

Daca esti Amazon sau Apple – te felicit ! Nu ai probleme de credibilitate. Dar majoritatea dintre noi nu suntem asa de norocosi. In afara de cele mai mari companii, cu totii avem de castigat batalia credibilitatii, de fiecare data cand un vizitator ajunge pe site-ul nostru.

Companiile care fac web design pentru credibilitate au un avantaj strategic fata de concurenta.
Website-ul este adesea primul punct de contact pentru clienti.Responsabil de primele impresii si in general prima sursa de venit.

Exista 4 tipuri de credibilitate:1. Credibilitatea presupusa – presupuneri generale Ex: Un brand de care am auzit este mai credibil, unul necunoscut mai putin

2. Credibilitatea din reputatie  referinte de la terte parti. Ex: sotia a zis ca e bun sau prietenii au zis ca serviciul este mizerabil.

3. Credibilitate de suprafata – ceea ce gasim la o simpla inspectie. Ex: Website-ul pare de calitate dar “ceva nu este in regula”.

4. Credibilitate castigata – experienta personala Ex: Serviciu prietenos cu clientii sau text plin de greseli de tipar si de date eronate
 

Sa zicem ca mergi pe strada si un baiat vine la tine si-ti spune “Te intereseaza un iPhone nou? Ti-l vand cu 200 ron.” Il scoate din buzunar si totul arata in regula. Ce faci?  Banuiesc ca nu il vei cumpara – chiar daca pretul este uimitor si stii ca este un produs bun. De ce? Din cauza lipsei de incredere. Functioneaza? Este furat? Daca se strica a doua zi? O sa auzi toate aceste intrebari in minte si pentru ca nu-l cunosti , o sa zici NU MERCI !
La fel este si cu site-ul tau. Scopul principal este sa vorbesti despre oferta in asa fel incat sa ii faci pe oameni sa inteleaga ca ceea ce vinzi nu este o inselatorie.  Daca esti credibil, capeti un client. Credibilitatea aduce bani.  4 din 5 utilizatori spun ca este foarte important pentru ei sa poata avea incredere in informatii.

Daca vrei un site credibil acestia sunt primii pasi pe care trebuie sa-i urmezi :

1. Web design-ul unui site are importanta.

Oamenii judeca o carte in functie de coperta si website-ul dupa design.  Ca multi altii inaintea lui, Dr. Brent Coker a studiat impactul website-urilor atractive asupra comportamentului uman si iata ce spune: “Ca fiinte umane cu orientare estetica, suntem dotati psihologic sa avem incredere in oameni frumosi. Asta este valabil si pentru website-uri. Comportamentul si inclinatiile noastre in afara computerului, se aplica si in experienta online.”

Website-urile care sunt mai atractive creaza pentru consumatori un sentiment mai puternic de incredere si profesionalism.

2. Website-ul tau trebuie sa se incarce in maxim 5 secunde.

Daca website-ul tau este lent si pare ca dureaza o vesnicie sa se incarce oamenii se vor indoi de tine si vor pleca.

3. Foloseste un limbaj simplu.

Oamenii nu au incredere in ceea ce nu inteleg. Scrie asa cum vorbesti, folosind limbajul clientilor tai. Termenii de specialitate trebuie folositi doar daca ai o pagina speciala unde poti sa-i explici. In caz contrar nu-i folosi prea des.

4. Evita superlativele.

Nu spune ca esti cel mai bun, nimeni nu te va crede oricum. Fii specific. De exemplu, decat sa spui: “Pizza cu cea mai rapida livrare din oras” spune:  “ Noi livram pizza in 10 minute”

Suplimentar tine cont si de aceste puncte:
  • website-ul trebuie sa fie usor de folosit
  • mentine publicitatea la minim
  • actualizeaza continutul permanent
  • arat cine esti cu adevarat
  • declara doar ce poti sa demnstrezi
Detalii despre acestea puteti citi aici: Cele cinci semne de credibilitate ale unui site web

Tu personal cum stabilesti daca ai incredere intr-un website ?  Te-ai gandit vreodata serios la acest lucru ?

 
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *