Neseriozitatea intr-o colaborare si cum sa eviti acest lucru

Head in Hands

Zilele trecute o prietena din lista de Facebook se plangea de neseriozitatea unui colaborator. In conversatie au sarit si alti oameni care au avut astfel de probleme. Si exemplele au inceput sa curga. Pentru unii problema provenea de la educatie, pentru altii de la faptul ca ” asa sunt romanii” sau ca societatea ne invata sa fim neseriosi. Si cate si mai cate. Din pacate Luiza nu ne-a spus toata povestea despre ce a patit si din ce domeniu provenea colaboratorul, dar iata cele mai de baza aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti alegi un colaborator.

1. Nu lucra cu prieteni.

Poate fi socanta acesta afirmatie, dar prietenia in afaceri este daunatoare. In primul rand pentru ca va cunoasteti foarte bine situatia financiara, punctele slabe si cam tot ce este esential pentru o negociere. In al doilea rand pentru ca “va trageti de sireturi”. Adica nu va veti comporta profesional pentru ca va stiti si totul este relaxat in ideea ca celalalt o sa inteleaga orice situatie. Si in al treilea rand pentru ca in majoritatea cazurilor, colaborarile cu prietenii duc la ruperea prieteniei… tocmai din cele doua puncte invocate mai sus plus inca cateva.

2. Nu lucra cu oameni fara experienta

Cuvantul nu este o baza buna pentru o colaborare. Daca vine dintr-o recomandare a unei persoane cunoscute, nu insemna ca acest colaborator este bun. Ce insemna sa lucrezi cu un om fara experienta ? Insemna ca nu si-a dat seama inca care este metoda de lucru, pasii pe care trebuie sa-i parcurga si cu siguranta nu stie cat ii va lua proiectul. Deci nu te mira daca nu va fi gata la timp proiectul.

3. Nu te bucura de preturi mici.

Daca ai dat de un colaborator care are preturi mici si crezi ca ai gasit o comoara se poate sa nu fie chiar asa. Fie se incadreaza la cele descrise la punctul 2, fie nu este un profesionist si o sa ai exact ceea ce ai platit. Nu uita, cat dai atata face.


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *