M-am indragostit !

love

Sunt indragostita de cateva luni si nu-mi mai trece. M-am indragostit de caligrafie !

Imi aduc si acum aminte de prima scanteie provocata de stiloul chinezesc cu cap de panda si de caietul cu coperti albastre pe care scria mare: CALIGRAFIE. Desi am savurat orele de caligrafie din clasele mici, nu am progresat. Am mai avut o chemare prin facultate, cand la cursul de Arta scrisului m-am imprietenit cu profesorul amabil alaturi de care contemplam carti vechi.

Intamplarea face ca prin luna mai a acestui an ( 2015 ), dintr-o pura coincidenta ( sau poate nu… 🙂 ) vad mare pe Facebook un anunt: ATELIER DE CALIGRAFIE. Nu stiu de ce, insa am stiut in acel moment ca nu-mi doresc nimic mai mult decat sa merg la acest curs. Asa am ajuns sa ii cunosc pe Georgian Constantin si Sorin Traistaru, care pe parcursul a 4 saptamani ( sambata si duminica ) ne-au invatat scriptul Foundational Hand si Gotic. Acolo am cunoscut o mana de oameni care au simtit acelasi lucru ca mine in acel moment. 10 oameni care pentru cateva ore s-au relaxat si au invatat ceva special. Atmosfera de la curs a fost foarte placuta. Un soi de meditatie unde toata fiinta ta face un singur lucru, scrie ceva pe baza unor reguli iar rezultatul este unul surprinzator.

001

002

003

004

005

006

007

008

009

0010

0011

0012

0013

0014

0015

0016

Dupa terminarea cursului “Atelier de caligrafie“, la aproximativ o luna de zile, o alta oportunitate s-a ivit. Ovidiu Hrin, un cunoscut caligraf din Timisoara a desfasurat un cursul de caligrafie intitulat ‘Try again, fail again, fail better” in cadrul festivalului Street Delivery, care a durat 3 zile .Un curs pentru avansati unde am invatat scriptul Italic si de la care nu am putut lipsi nici cu gandul. Mai multe reguli, o alta experienta.

01

02

03

04

05

06

07

08

09

010

011

012

013

014

015

016

De ce m-am indragostit ?

Pentru ca imi place la nebunie ! Caligrafia are mai mult de a face cu desenul decat cu scrierea cursiva. Exista o serie de reguli pe care trebuie sa le urmezi:

 • un unghi la care tii in mana instrumentul de scris
 • o pozitie corecta a corpului in care trebuie desfasurata activitatea
 • ca sa nu iti tremure mana este important pulsul, ceea ce insemna ca nu poti bea cafea multa, trebuie sa ai o stare buna de spirit ( nu poti exersa cand esti nervos, nedormit, imediat dupa ora de sport, etc )
 • ai nevoie de instrumente bune de scris si de hartie de calitate
Caligrafia imi completeaza setul de atribute artistice care ma ajuta si la proiectele digitale pe care le realizez. La sigle, afise, pliante si oriunde am nevoie de un scris unic.

“Caligrafia este o versiune artistica a ideogramelor care compun un poem, si  nu reflecta doar caracterul si temperamentul artistului… ii tradeaza si bataile inimii, respiratia ” Dai Sije, Once a Moonless Night

0004

0001

0003

0002

Nu-mi ramane decat sa multumesc celor 3 oameni care m-au inspirat si m-au invatat atat de multe lucruri despre caligrafie intr-un timp atat de scurt. Si sa le promit ca voi incerca sa-i surprind. Dar asa cum spune si Ovidiu Hrin, sunt in etapa de hobby care dureaza in jur de 3 ani. Va voi tine la curent cu evolutia in acesta frumoasa arta iar daca sunteti pasionati la randul vostru de caligrafie, va astept sa reveniti pe blog sau sa urmariti pagina de Facebook Artvisiona.


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
4 Comments

 1. Nicoleta Cuptor

  Buna.

  Numele meu este Nicoleta. Sunt forate interesata in a urma un curs de caligrafie. As vrea sa stiu daca as putea sa ma inscriu la un curs de caligrafie ‘de la distanta’ tocmai pentru ca locuiesc in Irlanda si sunt interesata sa invat sa scriu frumos dar urmand un curs din Romania.

  Astept raspunsul vostru.

  Cu stima,
  Nicoleta Cuptor

 2. Buna ziua,

  Numele meu este Oana si caut un curs de caligrafie pt copilul meu in varsta de 10 ani care scrie cu mana stanga.
  Astept raspunsul vostru
  Cu stima
  Oana C

Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *