Internet Explorer 6 nu merita!

noie6 In primul rand trebuie sa marturisesc ca nu sunt fan Internet Explorer indiferent de versiune. Meseria mea,  care presupune si codarea siteurilor in HTML si CSS,  ma obliga sa testez tot ce fac in toate browserele disponibile si pe calculatorul meu am instalate:
  • Firefox
  • Opera
  • Safari
  • Internet Explorer 6 si 8.
Codez conform standardelor W3C,  deci in 100% din cazuri am rezultate identice in browserele Firefox, Opera si Safari. Problema intervine insa, la Internet Explorer 6. Ca sa ai un site functional si in IE 6 trebuie facut un efort in plus, scrise coduri speciale pentru acest browser, gasite solutii care nu intotdeauna ajuta designul sau care pot strica alte lucruri in celelalte browsere. Intr-un cuvant, mult timp pierdut si multi nervi consumati… Ce sa mai zic ca nu intotdeauna reusesti sa gasesti solutii pentru ca IE 6 are o vechime de aproape 10 ani si  ultima actualizare a fost in 2004 de atunci si pana acum s-au schimbat multe in acest domeniu. In final, am ajuns la concluzia ca acest browser nu merita efortul meu si ma alatur celor care au renuntat la sustinerea lui. Solutia pe care am gasit-o este cea mai decenta:  utilizatorii de IE6 o sa primeasca un mesaj  prin care li se va spune ca browserul este invechit,  si sa-si instaleze IE 8 daca vor sa vada websiteul in conditii cat mai bune…


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
2 Comments

  1. Saru’ mana. Subscriu. Lucrez intr-o mare si bogata organizatie internationala la sediul central si ma lovesc de urmatoarea tampenie: CMS-ul prin care se actualizeaza site-urile e un Microsoft CMS de prin 2002 si merge bine numa cu IE6. Care IE6 nu merge deloc bine pe Macul de acasa de exemplu. Etc etc. Cica schimbam si noi aplicatiile anul asta. Deci de aia mai exista pe piata: pentru ca sunt inca dinozauri care il folosesc la scara industriala. Iar astia au bani si cumpara pe internet etc… Dar va trece timpul lor incet incet …

  2. Am renuntat si eu la IE6 si compania la care lucrez…f*ck IE especially 6.

Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *