De ce sunt freelancer, liber profesionist ?

 
 
me

Preluand stafeta de la Staicu Ionut care a scris un articol despre acest subiect, am zis sa explic la randul meu drumul de la un job full-time la lucrul acasa. Experienta mea a inceput sa se acumuleze incepand cu anul 2 de facultate cand mi-am inceput cautarile in acest domeniu vast.  Primul interes a fost montajul de videoclipuri, apoi montajul de stiri si in final mi-am gasit locul la National Tv unde am inceput sa fac grafica animata pentru tv.

Acesta era domeniul care se preta oricum cel mai bine cu ceea ce invatam la facultate: grafica publicitara. Dupa ce am avut un post full-time timp de 3 ani si jumatate, a venit si momentul in care nu am mai avut ce sa invat si treptat incepea sa dispara pasiunea si sa se instaleze rutina. Oamenii care lucreaza in televiziune,  stiu de ce  🙂

Am inceput treptat sa caut alte variante. In ziare si pe internet gaseam anunturi de genul:  Cautam grafician profesionist cu experienta. Sa stie sa lucreze in Corel, Photoshop, 3d max. Sa aiba carnet de sofer si eventual sa faca si cafeaua dimineata, sa mature pe jos… Erau pe vremea aia anunturi in care trebuia sa faci si munca de secretariat…

Asa ca usor, usor s-a infiripat ideea ca pot sa fac bani si de acasa. Am vorbit cu cativa specialisti care stiau sa faca site-uri si dupa 3 luni de zile am constatat ca nu erau asa de specialisti cum credeam initial. Asta m-a impins sa imi fac singura primul website, sa invata Flash ( se lega de montaj oarecum). Era un site cu muzica, sunete pe butoane si montaj. O intreaga nebunie tinand cont ca nu stiam sa fac mai nimic la inceput si mi-a luat ceva ( cam 6 luni de zile ) sa inteleg ActionScript. Si uite asa mi-am descoperit o alta pasiune. Pasiunea de a face prezentari online Flash si mai tarziu, site-uri de toate felurile.

A fost greu la inceput, lumea intelegea ca nu am job ! La fiecare discutie cu un nou client, eram intrebata: nu vrei sa te angajezi la noi ? sau de ce ai plecat din televiziune ? ( oamenii au impresia ca in televiziune este unt si miere… ) Si asta pentru ca acum 10 ani acest gen de practica era la inceput.

Anii au trecut, am invatat foarte multe lucruri intre timp si ma bucur ca am reusit sa stau pe acest drum. La modul cel mai sincer, 80% din ce stiu sa fac acum am invatat dupa ce am renuntat la jobul full-time.

Intr-un articol viitor va voi spune care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa-i faceti ca sa aveti succes daca vreti sa lucrati ca freelancer sau liber profesionist cum se spune in limba romana. Va voi vorbi despre partile frumoase dar si despre partile mai putin frumoase.

Daca esti freelancer, lasa-mi povestea ta intr-un comentariu. Sunt sigura ca o sa inspire pe cineva.Iar daca ai propuneri de subiecte pe care ti-ar placea sa le abordez, te invit sa ma contactezi si sa-mi lansezi o provocare. Daca subiectul este suficient de interesant, sunt mari sanse sa devina actorul principal in urmatorul meu clip.Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *