De ce dispretuiti barfa de tip tabloid si…de ce o cititi?

tabloide reviste romania

Mircea Badea are o masina scumpa ! Monica Columbeanu il inseala pe Irinel ! Catalin Botezatu are doua femei si face sex in padure ! Mihaela Radulescu are un iubit mai tanar !

Si lista nu se termina niciodata: este suficient sa vedeti aceste titluri pe copertile unui tabloid pentru a fi atrasi irezistibil. Bineinteles, toate acestea vi se par complet superficiale si niciodata nu ati cumpara o astfel de revista. Dar nu va puteti abtine sa nu cititi peste umarul vecinului in autobuz sau in metrou.  Si in sala de asteptare la dentist sau alt doctor va lasati prada unei delectari vinovate cu acest tip de presa pe care nu indrazniti sa o pronuntati cu voce tare. Pana intr-o zi cand nimeni nu va vede si indrazniti sa cumparati ultimul numar al revistei  Click, Cancan sau … Si atunci stupefactie!

Ce v-a apucat ? Dvs care nu cititi decat carti importante si care vizionati doar Discovery Channel ?

Vederea unui reporaj foto despre Andreea Marin sau Andreea Raicu cu siguranta nu va v-a imbunatati cultura generala.

Conform unor studii realizate de Robin Dunbar – antropolog si biolog evolutionist, dvs va satisfaceti o nevoie fundamentala: cea de a citi barfe sau zvonuri. O astfel de nevoie, potrivit unui experiment este bine fixata in creierul nostru de cateva mii de ani.

Presa de tip tabloid exploateaza o tendinta de baza a fiintei umane, nevoia de a auzi si de a lua parte la barfe.

Psihologii evolutionisti considera ca instinctul de a barfi este mult mai mult decat un detaliu de suprafata al psihologiei noastre:  este de fapt baza primelor societati. Faptul ca suntem din ce in ce mai mult in cautarea unor mijloace de satisfacere a instinctului prin intermediul presei de tip tabloid arata o deteriorare a relatiilor sociale traditionale. Alta data in sate, postasul, invatatorul si altii se adunau sa vorbeasca despre ultimile noutati si intamplari ale unuia sau altuia din sat. Legaturile sociale erau mentinute printr-un flux verbal constant care apropia oamenii, chiar daca subiectul conversatiilor era adesea superficial. Odata cu subrezirea structurilor satesti si cresterea individualismului, nevoia de a-si forma un grup de amici barfitori s-a orientatprogresiv spre copertile colorate ale presei de tip tabloid.

Care este parerea sincera despre aceste tabloide si de cate ori ati citit asemena pulicatii ?Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
One Comment

  1. Parerea sincera e ca sunt doar un fel de soft porn, au multe poze cu femei dezbracate, iar 90% dintre articole sunt fabricate sau/si prost scrise.
    Citesc un astfel de ziar o data la 2-3 saptamani cand mai cumpara taica-miu cate unul. La viata mea am cumparat de vreo 2 ori playboy si nu m-am jenat, dar cred ca mi-ar fi rusine sa cumpar un ziar “colorat”. Insa nu mi-e rusine sa il citesc… proces care dureaza 10 min maxim.

Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *