Cum se fura pe internet ?

furt_internet

Un plan bun – inceputul este tot.

Te trezesti de dimineata, te intinzi si iti zici: “azi am chef sa-mi fac un site.” Am auzit ca se fac bani din web design. Sunt smecher, stiu Photoshop. Doar fac sigle in el 🙂 iar HTML se face parca in Dreamweaver ? ! Si incepi sa te uiti la ce a mai facut lumea, “concurentii” tai.

Executia proiectului, dupa 5 minute de cascat gura pe internet.

Pac, incepi fara sa-ti dai seama, sa copiezi texte din site-urile care te-au uimit. De ce nu ? Doar e gratis totul pe internet ! Ce conteaza ca unii angajeaza copywriteri profesionisti pentru a avea texte originale pe site sau in alte cazuri ( cum sunt eu ) stau luni de zile sa compuna ceva puternic. Ce e ala ORDA ? Ce e ala copyright infringement  sau legea dreptului de autor ? Prostii.

Pac, gasesti si niste imagini bune, unele cu grafica, altele cu oameni si puf… site-ul este gata. Mai scapi, in cateva locuri cate un rand scris de tine, ca sa-i dai site-ului putina originalitate 🙂  Din pacate nu prea te pricepi si stangacia cuvintelor tale se deosebeste de restul textelor furate, ca un tantar strivit pe un perete alb. Asta atunci cand nu uiti sa scoti brandul, ex: Artvisiona, din textele furate, pentru ca nici macar chef n-ai sa citesti tot textul ( vezi mai jos exemplele ). Dar tu nu iti dai seama de asta pentru ca limba romana nu a fost o prioritate pentru tine si te plictiseste enorm.

Lansare, sa vina banii !

Il lansezi si uiti de magaria pe care ai facut-o. Doar nu e prima data si toata lumea face asta, nu ?

Cuvinte de final.

Cam asa suna povestea unui furacios. Din pacate am patit acest lucru cu 6 furaciosi si pentru ca sunt foarte multi oameni care trec prin astfel de situatii am decis sa va scriu un articol in care sa va spun pas cu pas ce trebuie sa faceti ca sa va aparati drepturile. Da, avem drepturi de continut din momentul in care le publicam, cu conditia sa fie originale. Ale mele sunt originale si le-am inregistrat si la ORDA. Va voi povesti si despre acest lucru.

In concluzie va las sa contemplati aceste printscreen-uri. Unele mai frumoase ca celelalte. Unii mai cu putina minte decat ceilalti. Sa ma simt mandra ca sunt lider ? Ca am avut niste texte mult prea bune pe care nu le-au putut depasi ? Eh, daca ma copiau niste destepti, probabil ma simteam Superwoman. Pana atunci, dragi furaciosi, ne luptam. Am timp, resurse, rabdare si experienta cand vine vorba de lucruri legale. Iar pentru prietenii mei, cititori patiti sau care vreti sa va informati, revin miercuri cu un articol pe masura.

——————-

A. Copierea paginii mele de intrebari frecvente, in care descriu metoda de lucru…

17042919

1. Furacios fruntas ACTIV WEB DESIGN LEO SERV SRL reprezentata de BULEANDRA LEONARD

Pagina copiata cuvant cu cuvant, pana si brandul Artvisiona se afla inca acolo…

ACTIV WEB DESIGN LEO SERV SRL

2. Locul 2 anuntonline.freewb.ro

Textul a fost copiat dintr-o varianta mai veche a textului meu si se poate vedea acest lucru cautand intr-o arhiva din 2012 pe http://archive.org / site reprezentat de Valentin Gotea

TonyFlo Studio

Valentin Gotea

B. Au fost furate si alte texte din interiorul site-ului meu. Mai rau este faptul ca le-au promovat pe Facebook si in comunicate de presa…coob.ro

site-ul apartine agentiei COOB Media, Alex Antos Group Medical Media reprezentata de Alexandru Frunza Responsabil cu textele: Tohaneanu Tomi

COOB MediaAlexandru Frunzacoob.rocoob.rocoob.ro


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *