Cum sa nu scrii un e-mail ?Azi toata lumea trimite si primeste e-mail-uri, aceasta forma de comunicare fiind una comoda atat intre prieteni – unde sunt tratate aspecte personale -, cat si in realtiile de afaceri. Poate de aceea, crezi ca stii cum se scrie corect un email. Si nu te contrazic. Insa stii cum NU se scrie un email? Haide sa vedem impreuna:

1. NU SCRIE CU LITERE MARI. ASTA INSEAMNA CA TIPI FIECARE CUVANT ! 2. Nu folosi in exces semnele de punctuatie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In primul rand, pentru ca este gresit gramatical, iar in al doilea rand, IAR TIPI, daca nu cumva urli. 3. Incearca sa separi ideile diferite cu un spatiu intre randuri. Scrie in asa fel incat persoana care citeste mailul tau sa poata intelege dintr-o privire care sunt ideile de baza. Daca este un mail mai lung si se discuta punctual, foloseste cu incredere liniutele de la capat de rand sau chiar numerotarea. 4. Nu sari peste salutul de inceput si nici peste cuvintele de incheiere, indiferent de relatia pe care o ai cu destinatarul mesajului.

Sunt cateva reguli simple de respectarea carora depinde in mare masura ca e-mailul tau sa fie citit si inteles de catre destinatar. Caci dincolo de fond (continut), forma (imaginea) in care acesta se prezinta este cea care te recomanda, in calitate de expeditor. Nu neglija aceste aspecte, oricat de „neimportante” ti se pot parea la prima vedere, daca vrei sa fii un interlocutor dezirabil/ comunicator profesionist indiferent cu cine si despre ce comunici.
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *