Cum sa faci scuba diving

 
 
scubadiving

Munca, munca si cateodata distractie. In procesul de creatie pauzele te ajuta sa te incarci. Sa vezi lucrurile mai limpede pentru a gasi solutii noi. Si pentru ca apa ma relaxeaza, am incercat scuba diving. Asa am luat legatura cu  Ion Buncea instructor de scufundari NAUI. Am stabilit o sedinta de test la piscina, pentru a vedea daca pot sa fac acest sport. Mi s-a spus sa nu mananc cu o ora inainte si sa imi aduc papuci, costumul de baie si casca.

Ionut, cum ii spun elevii, este un tip vesel si rabdator. Mi-a raspuns la toate intrebarile cu mult calm si m-a facut sa ma simt confortabil astfel incat sa am incredere si sa incerc. Asa am rezistat 20 de minute sub apa.

Prima impresie despre scuba diving

Scuba diving este mult mai complicat decat am crezut initial. Te imbraci intr-un costum din cap pana in picioare, se leaga o centura cu greutati de plumb la brau ( care contracareaza flotabilitate buteliei ), apoi urmeaza vesta compensatoare, butelia, masca si labele de inot. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand intri sub apa este sa respiri doar pe gura cu ajutorul tubului de aer. Iar cu cat te scufunzi sa egalezi, adica sa te tii de nas si sa suflii asfel incat presiunea din canalul urechii sa contracareze presiunea apei.

scuba diving

Am mai invatat ca scuba diving nu este un sport pe care poti sa-l practici singur. Este un sport de echipa si un grup mai mare te ajuta sa fii mai relaxat. Dupa acest test pot incepe cursul de scuba diving la Marea Neagra. La finalul cursului se desfasoara un examen scris tip grila in urma caruia trebuie sa obtii un procentaj de 75% din totalul de 85 de intrebari pentru a obtine brevetul. Brevetul NAUI – Open Water Diver  obtinut in urma acestui curs permite posesorului sa se scufunde la orice baza de scufundari din lume, pana la o adancime de 18 metri cu coechipier.

Cu siguranta voi incepe cursul in vara – toamna acestui an. Va tin la curent.