Cum inregistram o marca la OSIM ?

 
 
osim

Foarte multi oameni se confrunta cu acesta problema. Vor sa-si inregistreze brandul la OSIM si nu stiu cum. Acest lucru este si din cauza ca site-ul osim.ro nu este realizat corespunzator. Informatiile nu sunt structurate logic, nu exista o casuta de cautare pentru a gasi rapid ceea ce cauti si intri putin in panica. Aparent salvarea vine de la firmele care se ocupa de inregistrarea brandurilor contra cost, unde dai cu 30% – 50% mai mult. In realitate este nevoie doar de putina rabdare. Si pentru ca am trecut prin acest proces de multe ori, vin in ajutorul vostru. Iata pas cu pas, ce trebuie sa faceti.

Pasul 1.Descarca formularul tip:FORM M01

Acest formular trebuie completat pe calculator. Nu se accepta scris de mana.

Pasul 2. Completarea formularului FORM M01.

La sfarsitul formularului exista un ghid de completare. Pasii sunt foarte usor de parcurs. Tot ce trebuie sa faci este sa citesti inainte ghidul.

Mare atentie la adresa pe care o scrii in acest formular. Datele vor deveni publice si usor de accesat online. Adresa mentionata in formular va fi folosita si pentru corespondenta dintre tine si OSIM.

Va recomand sa alegeti inregistrearea unei marci verbale. Este cea mai importanta si va scuteste de o noua inregistrare in cazul in care doriti sa refaceti sigla din punct de vedere grafic.

Clasificarea de la Nisa : LINK – necesar pentru completarea campului de la punctul 10.

Preturile cat si alte date foarte importante despre procesul de inregistrare, le gasiti aici: LINK  si aici: LINK

Pasul 3. Printarea formularului si drumul pana la sediul OSIM.

Adresa: Bucuresti, Str. Ion Ghica, Nr. 5, Sect. 3

Vizualizare hartă mărită

Pasul 4. Depunerea formularului si achitarea primei taxe, in functie de ce ai completat.

De exemplu, pentru o marca individuala, inregistrata pe o singura clasa fara elemente figurative, exista urmatoarele taxe si pasi: 1.Depunerea si examinarea cererii – 540 lei
2.Eliberarea unui certificat de prioritate, odată cu solicitarea eliberarii certificatului – 108 lei
3.Eliberarea certificatului de înregistrare a mărcii, 3 luni de la data publicarii mărcii – 180 lei

Sper sa va ajute aceste sfaturi. Imi aduc aminte ca la prima inregistrare de marca, am stat in jur de 5 zile pentru a reusi sa aflu toate aceste informatii.


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *