Cum decurge procesul Seo de Optimizare Google

site web

Am vorbit despre Ce este optimizarea pentru motoarele de cautare si Intrebari si raspunsuri despre Optimizare Seo.

Vreau sa explic in mare care sunt etapele principale pe care le parcurg atunci cand optimizez un site web.  Optimizarea unui site web pare ceva foarte simplu,”o insiruire de cuvinte undeva in cod” sau “etichete la articole”…

Ce fac atunci cand optimizez un site pentru motoarele de cautare ?

Pasul 1.

 • Cazul A.Daca domeniul are o vechime de minim 3 luni iar site-ul nu este realizat de mine, incep acest proces prin Auditul Seo.
 • Cazul B.Daca domeniul este nou iar site-ul este realizat de mine incep prin analiza concurentilor pe anumite cuvinte cheie. Acest pas ma ajuta sa vad care este concurenta pe cuvintele cheie targetate, astfel incat sa pot schita un plan de bataie.


Pasul 2.

Textele din site si optimizarea cu ajutorul meta tagurilor ( text scris special pentru motoarele de    cautare in sursa fiecarei pagini ).
 • Un lucru foarte important pe care putini clienti il stiu este faptul ca optimizarea unui site are foarte mare legatura cu textele scrise si afisate in acesta. SEO este un serviciu care insumeaza toate activitatile facute cu scopul de a creste pozitia unui site in motoarele de cautare pentru un anumit cuvant cheie sau pentru o combinatie de cuvinte cheie. Mai exact, acest lucru inseamna sa scrii atat pentru utilizatori cat si pentru motoarele de cautare.  Scopul tehnicilor SEO este de a da relevanta si inteles unei pagini in ochii robotului motorului de cautare pentru un anumit cuvant cheie sau un set de cuvinte cheie. Din acest motiv, site-urile care au text putin sau deloc nu vor avea rezultate favorabile in motoarele de cautare. Aceste texte care vizeaza o buna pozitionare in motoarele de cautare se numesc Web Copywriting, si au anumite reguli care trebuie urmate.
 • Desigur, la acest pas intra si optimizarea de imagini, linkuirea intre paginile interne ale site-ului  si multe altele


Pasul 3.

Dupa terminarea etapelor mai sus enumerate, adica optimizarea on-site, se trece la optimizarea off-site, care nu este altceva decat promovarea site-ului web prin toate mijloacele posibile, si anume:

 • directoare web
 • retele de socializare
 • galerii css/html
 • blog-uri
 • forum-uri de discutii
 • site-uri de bookmarking
 • linkuri platite
 • comunicate de presa
De ce sunt importante aceste backlink-uri ?  Pentru ca ajuta paginile site-ului sa obtina un pagerank mai bun, si sa fie indexate mai bine de catre motoarele de cautare.
Seo= mai multi vizitatori = mai multi potentiali clienti = mai multe vanzari = profit mai mare Un proiect de optimizare al site-ului poate fi realizat doar prin optimizarea completa (on-page si off-page) si acest serviciu, fara partea de mentenanta nu-si poate atinge scopul final acela de promovare pe termen lung.


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *