Continut video pentru magazine virtuale

video magazine virtuale

Magazinele virtuale functioneaza de ceva vreme si nu este un secret faptul ca au cucerit piata. Solutiile de e-commerce au un potential urias de a ajunge la multe categorii de oameni si de a-i convinge sa cumpere produse si servicii online. Nu este surprinzator ca aceste magazine virtuale au succes deoarece clientilor li se da posibilitatea sa caute pe site, sa verifice diferite produse, sa le compare, sa faca o cautare de pret avantajos, sa puna cateva obiecte in cos si sa faca in final cea mai buna alegere in functie de buget si categoria de produs dorita. In plus, cu o modalitate usoara de plata, oamenii considera experienta de shopping folositoare si mai putin stresanta pentru ca economisesc atat bani cat si timp. In prezent, un trend care ajunge repede din urma si ajuta companiile sa-si promoveze magazinul virtual este utilizarea de continut video pentru produse si servicii.

Continutul VIDEO este un element de multimedia care a fost intotdeauna popular pe Internet. Si motoarele de cautare tind sa il indexeze separat, obligand companiile sa incorporeze acest element pe site-ul lor. Mai mult, acesta este un mod grozav de a atrage noi clienti. Astazi exista un interes tot mai mare pentru video in e-commerce.

Este in mod clar mai bun decat descrierea textuala a produsului si aratarea imaginilor. Pentru a convinge clientii, pentru a-i face sa le placa produsul, pentru a arata diferitele fatete ale produsului, un film video s-a dovedit a fi mult mai eficient. Studiile de dezvoltare a e-commerce-ului au aratat de asemenea ca video e-commerce ajuta clientii sa cumpere produse si servicii mult mai rapid decat formatul traditional in lista.

Cum ajuta continutul video pentru e-commerce la promovarea companiilor online?

Ajuta la descrierea produselor.

Cu ajutorul unui video, produsele pot fi usor descrise. In loc sa dai click pe cateva imagini ale produsului, un video da o imagine 3D a acestuia. Astfel in loc sa dai zoom pe o imagine, poti sa vezi direct cum arata in realitate. Cu ajutorul unui video, nu vor mai apare discrepante in ceea ce priveste adevaratul aspect al produsului.

Utilizarea creatoare a unui video.

Companiile pot utiliza continutul video in multe feluri. Poti spune o poveste despre produs, poti arata istoricul produsului, poti impartasi fapte mai putin cunoscute despre compania producatoare, poti arata cum se realizeaza produsul sau care sunt intrebuintarile acestuia. Aceste mici amanunte suplimentare sunt clar interesante si convingatoare pentru utilizator.

Estimarea traficului si predictia vanzarilor.

Faptul ca Google si alte motoare de cautare au preferat intotdeauna continutul video este foarte avantajos. Avand date privitoare la felul de trafic care vizioneaza aceste videoclipuri, companiile pot usor sa faca predictii despre vanzari. Daca se acorda destula atentie vizitatorilor si timpului pe care acestia il petrec pe site, devine mai usoara predictia vanzarilor.

Call-to-Action ( chemare la actiune ).

Cu o solutie e-commerce traditionala, un utilizator ar avea de selectat produsul de care este interesat, ar citi despre trasaturile acestuia, ar compara produsul cu unele similare si apoi ar lua o decizie. Dar cu un video se poate scurta procesul si atrage o actiune mai rapida de la vizitator.

Informatii suplimentare despre produse.

Fara sa se concentreze macar o data pe varful de vanzari, un continut video serveste alt scop, care contribuie si la promovare. Contribuie la prezentarea de informatii suplimentare despre produse, ceva ce vizitatorul nu stia inainte. Acest element chiar ajuta la promovare, deoarece vin mai multi vizitatori intr-un site care ofera informatii in plus.

Piata video de e-commerce este inca in crestere, iar magazinele de comert electronic au de ce sa capitalizeze trendul si sa se foloseasca la maxim de el.
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *