Cele mai interesante jocuri 2D pe calculator

 
 
jocuri_calculator

Nu cred ca exista persoana pe planeta asta care sa aiba un calculator si sa nu se fi jucat macar o data. Asa am facut si eu prin 2000 cand am primit primul meu calculator. Dupa cateva saptamani de butonat si acomodat am intrat la avansati, adica am jucat primul meu joc pe calculator. Pe vremea aceea era la moda Quake si imi placeau grozav jocurile unde tragi la tinta, avand o experienta destul de mare pe jocurile cu joystick. In prima zi, dupa cateva ore am inceput sa ma simt extrem de rau. Ameteam si aveam o senzatie de voma. Dar n-am dat foarte multa atentie acestui lucru, mai ales pentru ca senzatia disparea cand faceam pauze de calculator si eram extrem de entuziasmata de jocul meu nou. Asa am jucat pana la capat, cateva saptamani. Cu pauze de mers la baie si zacut. Crezand ca nu sunt obisnuita cu calculatorul… Timpul a trecut si n-am mai jucat nici un joc de acest gen de atunci… Motivul declarat a fost “n-am timp”. Dar in adancul meu stiam motivul adevarat.

Aceasta conditie am aflat dupa multi ani ca se numeste Game Motion Sickness si este ceva foarte serios. Raul cauzat de miscarea jocurilor video sau asa numit rau simulat apare cand exista o desincronizare intre ceea ce vezi si ceea ce crede corpul ca simte. Corpul crede ca ai de-a face cu o otravire si halucinezi miscarea pe care o vezi dar nu o simti, astfel ca ametesti si daca nu te opresti din joc vomiti ca sa elimini toxinele din corp ( otrava ).

Dar motion sickness il am doar la jocurile in care te poti misca intr-un spatiu 3D numite “First-person perspective” si ” Third-person perspective”. Deci joc cu mare placere jocuri 2D. Va prezint mai jos, o lista cu jocurile pe care le-am jucat si pe care le iubesc 🙂

Seria Myst realizata de Cyan Worlds, Inc: 

Uru: Ages Beyond Myst , Myst III: ExileMyst IV: RevelationMyst V: End of Ages Ballance realizat de CyparadeMachinarium realizat de Amanita DesignSuper Tumble – joc de AndroidBotanicula realizat de Amanita DesignArticol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *