Ce este un manual de identitate vizuala?

 
 

semnatura_visualaManual de identitate vizualaManualul de identitate vizuala este un sistem de reguli si recomandari care se aplica elementelor vizuale fundamentale ale marcii ( semnatura vizuala:  logo + logotip + slogan ) culori si  fonturi.  Scopul acestui sistem este de a asigura coerenta, stabilitatea si dezvoltarea armonioasa in timp a imaginii marcii.

Sistemul de identitate vizuala este in general sintetizat intr-un manual de identitate al marcii, elementele vizuale fundamentale (diferitele versiuni permise ale semnaturii vizuale, fonturi, etc.)  si alte aplicatii fiind livrate in format PDF cat si vectorial ( .cdr,.ai,.eps ) / bitmap ( .jpg )Un manual de identitate al marcii va contine  urmatoarele capitole:

A. Semnatura vizuala si reguli de aplicare

  • rolul si importanta marci
  • personalitate, coordonate de dezvoltare, atribute de marca
  • semnatura vizuala: simbol, logotip, slogan
  • forme permise de utilizare
  • spatieri impuse
  • specificatii culori: CMYK, RGB, alb-negru
  • imprimari pe culori deschise / inchise / fundaluri
  • fonturile principale
  • erori si interdictii de utilizare ale semnaturii vizuale


semnatura_visuala

B. Aplicatii ale semnaturii vizuale

Aceasta sectiune cuprinde o lista variabila de aplicatii corecte ale semnaturii vizuale, incluzand in general elemente cu utilizare constanta si al caror design se modifica la intervale mari de timp.

In general acest capitol cuprinde: carti de vizita, coli cu antet, plicuri, mape, coala fax, template Word pentru scrisori si alte documente de firma, legitimatii, facturi personalizate, design colantare auto, signalistica de interior si exterior, salopete, uniforme, etc.

identitate_vizuala

C. Exemple de utlizare corecta a semnaturii vizuale

Scopul acestei sectiuni este de a crea o imagine reala a modului in care creatorul vede identitatea vizuala a marcii aplicata in mediile vizuale specifice marcii respective:  reclame in ziare si reviste, coperti de publicatii, afise, pliante, brosuri, autocolante, standuri, bannere stradale, panotaj stradal, obiecte promotionale, fatada de magazin, etc.

obiecte_promotionale  


Articol scris de Simona Gabriela Buzatu – Strategist de brand – fondatorul Artvisiona – studio de branding de la A-Z.

Intra in conversatie ! Poti participa activ la temele dezbatute pe blog. Lasa un comentariu la acest articol sau propune o tema despre care ti-ar placea sa citesti. Cele mai interesante vor fi dezvoltate in cadrul unui clip video.

Nu mai este suficient sa fii bun, trebuie sa fii unic !

Aici este locul unde gasesti totul despre branding, strategie, psihologie si ponturi care-ti lumineaza drumul catre succes.

Te mai asteptam !
Comentariul tau

Your email address will not be published. Required fields are marked *